Etsi
Vuosittain suomalaiset kotitaloudet heittävät roskiin 137 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa.
HSY vinkkaa, miten kesällä voi vähentää ruokahävikin määrää.
Ratkaisu lähtee liikkeelle kokeiluluontoisesti.
Martoilla on ohjeet myös joulutähteiden pelastamiseen.
Ruokaa on inhottavaa heittää roskiin, mutta ruokahävikin vähentämiseksi on olemassa näppäriä konsteja.
Ruoan syömäkelpoisuuden arviointi saattaa aiheuttaa epävarmuutta, jonka vuoksi syömäkelpoista ruokaa päätyy roskiin.
Pakastaminen on oiva keino pelastaa ruokaa hävikiltä. Pakkaseen ei kuitenkaan kannata sulloa ruokaa miten sattuu.
Idea lähti kaupan henkilökunnan aloitteesta.
Kotitalousten määrä hävikin syntymisessä on noin 50 prosenttia.