Kuva: Shutterstock

Kananmunasta on moneksi – kolme helppoa keväistä reseptiä

03.03.2019 09:15 - Elina Knaapi

Ideat ovat herkullisia ja värikkäitä.

Kananmuna on terveellinen ja monipuolinen ruoka-aine. Se taipuu moneen värikkääseen ruokaan joko välipalaksi, aamiaiseksi tai pääruuaksi. Kokosimme kolme keväisintä kananmunareseptiä.

Kananmuna avokadolla

Nämä kananmunat kelpaavat myös juhlapöytään. 

Keitä kypsiksi 10 kananmunaa. Halkaise keitetyt kananmunat ja lusikoi niiden päälle avokado-sinappi-täytettä. Täytettä varten tarvitset:

1 avocado

1 rkl sitruunamehua

1 rkl Dijon-sinappia

2 rkl majoneesia

suolaa ja mustapippuria

Painele haarukalla avokado tasaiseksi soseeksi ja sekoita mukaan muut aineet. Täytteestä saa 20 annosta. Koristele pilkotulla ruohosipulilla.

Parsaa, tomaattia ja kananmunaa

Tämä resepti sopii hyvin lounaaksi tai päivälliseksi.

Neljä annosta:

900 g parsaa

0,5 l kirsikkatomaatteja

4 kananmunaa

tinjamia, suolaa ja pippuria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pelti ja asettele pellille parsat tasaiseksi riviksi. Lisää myös kirsikkatomaatit.

2. Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä. Mausta tinjamilla, suolalla ja pippurilla.

3. Paahda uunissa 10-12 minuuttia, kunnes parsa on melkein pehmeää, ja tomaatit ovat hieman rypistyneet.

4. Riko munat parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Laita pelti takaisin uuniin 7-8 minuutiksi, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on edelleen hieman juoksevaa.

6. Jaa parsa, tomaatit ja kananmunat lautasille ja tarjoile.

Bataattia ja kananmunaa

Tämä aamiaiskulho maustetaan herkullisella harissa-kastikkeella.

4 annosta:

400 g bataattia

400 g ruusukaalia

1,5 rkl oliiviöljyä

2 dl rukolaa

4 kananmunaa

2 harissa-mausteseosta

3 rkl omenaviinietikkaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta leivinpaperi pellille.

2. Puolita ruusukaalit ja kuutioi bataatit. Levitä vihannekset leivinpaperille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Paista uunissa 17-20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

4. Sekoita harissa, oliiviöly ja omenaviinietikka pienessä kulhossa.

5. Paista munat tai tee uppomunia.

6. Jaa ruusukaalit ja bataatit neljään kulhoon ja aseta päälle 0,5 dl rukolaa ja yksi muna. Ripottele jokaisen annoksen päälle 2 tl harissa-sekoitusta.

Lue myös: Voiko kananmunan kuoriminen olla enää helpompaa? Isän jakama niksi leviää maailmalla 

Lue myös: Norjalaisilla munakatastrofi - olympiatiimin ruokatilaus meni karmella tavalla pieleen

Lähde: PureWow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat