Kuva: Shutterstock

Suomalaiset kertovat: "Tällainen on hyvä naapuri"

08.04.2019 15:05 - Katja Nygård

Hyvät naapurit ovat niitä, jotka eivät näy tai kuulu. Mutta ovat he paljon muutakin! Lue suomalaisten kokemuksia hyvistä naapureista.

Naapurista tuli ystävä

Vuosi sitten satuin ostamaan kerrostalosta osakkeen vanhan lapsuudentuttuni yläpuolelta, ja siitä alkoi hulvattomien tapahtumien ketju, eikä niille näy loppua! Olemme tekemisissä päivittäin, saatamme lompsia toistemme asuntoihin ja kävellä jääkaapille. Tämä on normaalia toimintaamme. Meillä on todella hauskaa, mitä ikinä teemmekin, huumorimme klikkaa ja autamme toisiamme hädässä. Olen enemmän kuin onnellinen, että satuin ostamaan kyseisen asunnon ja sain noin huikean ystävän takaisin elämääni!

Oikea mummo

Naapurissamme asuu aivan paras mummo! Hän huolehtii ja on tarvittaessa apuna. Hän on aina positiivinen ja luomassa hyvää ilmapiiriä, vaikka omassa elämässään hänellä on ollutkin vastoinkäymisiä. Hänessä näkyvät suomalainen sisukkuus, sinnikkyys sekä vaatimattomuus. Omat ja naapurien lapset ovat hänet nimenneet mummoksi. Joidenkin vanhempien mielestä hoitaa mummon roolin paremmin kuin lasten oikeat isovanhemmat.

Turvallinen merikarhu

Yläkerran vanha merimies on perheellemme kullanarvoinen. Jos emme töiltämme ehdi ajoissa, hän hakee 3-vuotiaan tyttäremme päiväkodista ja tulee meille lapsenvahdiksi. Tänäkin talvena hän on jo kahteen otteeseen työntänyt autoani liikkeelle ja lapioinut lunta pyörien alta. Aloitin nyt uudelleen opiskelut ja koska en osaa tehdä ruotsintehtäviäni, niin kaksikielinen naapurimme tulee hätiin ja auttaa minut kursseista läpi. Hän ostaa kaiken, mitä lapsemme käyvät myymässä kouluun tai partioon liittyen. Jos 9-vuotiasta pelottaa olla yksin kotona, hän voi käydä hakemassa merikarhulta tukea. Elämä olisi paljon hankalampaa ilman häntä!

Puuhanaapuri

Naapurimme keittää meille keväästä syksyyn joka päivä kahvit ja tarjoaa pullat. Usein on myös leiponut kakkuja ja keittänyt keittoja. Hän hoitaa kauniit kukkaset iloksemme kerrostalon suuressa pihassa, vie autottomia lääkäriin tai eläkkeellä olevana sairaanhoitajana hoitaa pienemmät vaivat itse. Hän on kasvattanut kuusi lasta, mutta energiaa riittää edelleen vaikka mihin. Hän järjestää myös pihallamme kirpputoreja ja muita tapahtumia sekä kutoo lastensairaalaan sadoittain sukkia.

Avulias huolenpitäjä

Kaipaan entistä naapuriani, joka huolehti ja auttoi sekä osallistui talon viihtyvyyden ylläpitämiseen. Häneltä pystyi lainata kahvimaidon ja puuttuvan kanamunan tai sokerin, jos leipoessa omat pääsivät loppumaan. Hän piti huolta vanhuksista ja huolestui, jos talon iäkkäämpiä asukkeja ei ollut vähään aikaan näkynyt sekä tarkisti tilanteen. Ja teki tämän kaiken hyvästä sydämestään, eikä tahdostaan kyylätä. Hän on myös kasvattanut jälkikasvustaan avuliasta ja ystävällistä nuorisoa.

Suklaata väsyneelle äidille

Sairas lapsi, vaipat ja maito loppu, auto ei lähde käyntiin. Päivä päättyy lapsen korvatulehdukseen ja jonoon apteekissa. Tietenkin silloin, kun oma mies on työmatkalla. Onnea on siis naapuri, joka lähettää väsyneelle äidille iltapalaksi suklaata.

Putkiremonttimajoittaja

Hän otti meidät viime vuonna asumaan kahdeksi viikoksi asuntoonsa putkiremonttimme loppuvaiheessa, kun väistöasunnossammekin alkoi putkiremontti. Hänen remonttinsa oli silloin jo valmistunut.

Lempeä järjestyksenpitäjä

Meidän naapurimme on tosi ihana. Kun hän leipoo tai tekee maailman parasta kaalilaatikkoa, niin mekin saamme sieltä maistiaisia, tai jos meillä menee jostakin syystä pidempään töissä, niin hän käyttää koiramme ulkona. Hän huolehtii loman aikaan posteistamme ja kastelee kukat. Perjantaina on hänen saunavuoronsa, ja jos koko aika ei kulu itseensä, niin laittaa meille viestin, jolloin pääsemme käymään saunassa hänen vuoronsa lopulla. Hän pitää myös yllä järjestystä talossamme hyvällä tavalla.

Ahkera lumenluoja

Jos emme asuisi puolisoni kanssa yhdessä, todella toivoisin, että hän olisi naapurini. Hän tervehtii, juttelee ja auttaa kaikkia. Talvella mieheni saattaa viettää ulkona useita tunteja lumitöitä tehden, jotta naapurit pääsevät helpommin autoillensa. Myös talossamme sijaitseva kauppa on antanut miehelleni kiitosta. Välillä hän saattaa siivoilla muiden roskia ja järjestellä epäsiistiä roskakatosta, jossa pahvit ovat miten sattuu.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat