Kuva: Shutterstock

”Yllättävät asiat, jotka toisen lapsen saaminen toi mukanaan” – äidit paljastavat kokemuksensa

03.05.2019 15:15 - Emmi Moilanen

Toisen lapsen kohdalla asiat sujuvat harvoin samalla rutiinilla ja ilman uusia yllätyksiä kuin esikoisen kohdalla.

Perheen perustaminen on elämää mullistava muutos. Esikoinen on jo totuttanut isän ja äidin vanhemmuuteen, mutta toisen lapsen kohdalla asiat harvoin sujuvat vanhalla rutiinilla ilman yllätyksiä.

Pure Wow -sivusto kysyi äideiltä, mikä toisen lapsen saamisen kohdalla hämmästytti heitä eniten.

Lapsiluku tuntuu usein paljon suuremmalta

”Se yllätti, ettei kaksi lasta tunnu aina kahdelta. Oikeasti joskus kaksi tuntuu viideltä, välillä on niin kova kaaos. Suurin osa ajastamme menee valmius- ja hälytystilassa olemiseen, sekä jakaannumme tiimeihin. Minä huolehdin vauvasta ja mies vanhemmasta lapsesta.”

Sisarusrakkauden kauneus yllätti

”Toisen lapsen syntymä on vaikeaa myös esikoiselle, vaikka hän kuinka olisi valmistunut ja innoissaan. Mutta se suloinen yhteys, joka sisarusten välille muodostuu, sulattaa sydämen ja on jatkuva muistutus siitä, miksi halusit myös toisen lapsen.”

Vauva-aika oli nautinnollisempaa

”Olin yllättynyt kuinka paljon nautin pikkuvauva-ajasta toisella kerralla. Olin niin paljon vähemmän stressaantunut, joka puolestaan johti siihen, että olin enemmän läsnä. Oikeastaan nautin yösyöttämisestä ja vaipanvaihdosta. Outoa, mutta totta!”

Esikoisen huomioiminen korostui

”Ymmärsin hyvin pian toisen lapsen syntymän jälkeen, että meidän pitää löytää kahdenkeskistä aikaa esikoisen kanssa, jotta tyttö tuntee yhä saavansa huomiota molemmilta vanhemmiltaan. Ilmoitimme hänet uimakouluun, joka on ollut hänelle erityistä ja palkitsevaa. Hän tietää, että sinne mennään säännöllisesti ja jompikumpi meistä vanhemmista on aina hänen kanssaan.”

Rakkauden muodostuminen pelotti

”Olin niin keskittynyt toisen lapsen saamiseen, etten huomannut arvostaa sitä helppoutta ja kauneutta, joka meillä oli. Asiat muuttuivat toisen lapsen syntymän jälkeen nopeasti kaoottiseksi ja olin järkyttynyt siitä, kuinka vähän esikoiselle jäi aikaa. Minua huolestutti myös se, etten rakastaisi toista lastani yhtä paljon kuin ensimmäistäni. Nyt tietysti minulle on valjennut se, että tunne tuli oikeastaan automaattisesti.”

Kaikki ovat harvoin tyytyväisiä yhtä aikaa

”Toisen lapsen saaminen aiheutti tunteen, että tarvitsisin yhtä monta kättä kuin mustekalalla, jotta perhe pysyisi kaikki samaan aikaan hyvinvoivina ja onnellisina.”

Lue myös: Lapsen piirustus esittää äitiä suihkussa - luova tapa piirtää vagina nosti kuvan hitiksi

Lue myös: Jessica Simpsonin äitiyttä arvosteltiin heti - syynä vauvan nukkuma-asento

Lue myös: 10 tähteä sen todistavat: Äitiys vain kaunistaa!

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat