Kuva: Shutterstock

Helpolla niksillä saat perunamuusista herkullista

15.09.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Pottumuusi on simppeli eväs, mutta sen voi pilata yllättävän helposti.

Perunamuusi on todellinen ruokaklassikko, mutta sen valmistuksessa voi mennä moni asia pieleen. Kun ostat aineksia muusiin, valitse laadukkaita, jauhoisia perunoita, jotka on tarkoitettu erityisesti muuseihin. Siten saat samettisen pehmeän muusin. Muista myös lisätä suola jo keitinveteen ja aloita perunoiden keittäminen aina kylmällä vedellä, älä siis lisää perunoita veteen vasta kun vesi jo kiehuu.

Perunoiden keittämiseen liittyykin useita niksejä, jotka on hyvä tietää. Yksi vinkki on silti yllättävän tärkeä; Kun lisäät muusiin voita, älä käytä jääkaappikylmää voita. Ota tarvitsemasi määrä voita sivuun lämpenemään jo hyvissä ajoin ja lisää voi kerman tai maidon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada sitten voi-kerma-seos muusin joukkoon, jolloin se sekoittuu hyvin ja maustaa muusin tasaisesti ja pehmeästi.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Uudet Muumi-astiat julkistettiin - sesonkituotteissa Muumipeikko hämmästelee tuttua lumi-ilmiötä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat