Kuva: Shutterstock

Padassa syntyy superhelppo ja ihanan rapea leipä - katso resepti

29.09.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Ihanan rapeakuorinen leipä ei vaadi edes vaivaamista.

Jos kotoa löytyy pata, kannattaa siinä ehdottomasti valmistaa pataleipää. Padassa leipä valmistuu helposti ja hyvin pienellä vaivalla, eikä mikään ole parempaa kuin tuore, rapeakuorinen leipä. Muista kuitenkin valmistaa taikina jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kohota riittävän pitkään.

Pataleipä

3,5 dl hiivaleipäjauhoja

3,5 dl vehnäjauhoja

4 dl vettä

1tl kuivahiivaa

1 tl suolaa

0,5 dl haluamiasi siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä)

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.

2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi eli noin 42-asteiseksi ja lisää se kuivien ainesten joukkoon.

3. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa.

4. Levitä taikinakulhon päälle kelmu ja anna taikinan kohota 12-16 tuntia huoneenlämmössä.

5. Kun taikina on kohonnut:

6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä leipä. Peitä leipä liinalla ja anna leivän vielä kohota noin puoli tuntia.

7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita heti valurautainen pata kylmään uuniin, jotta se lämpenee uunin kanssa.

8. Kun uuni on kuuma, laita taikina pataan ja pistä kansi päälle.

9. Paista leipää uunissa puoli tuntia ja ota sitten kansi pois. Paista vielä 15 minuuttia ilman kantta.

10. Kun leipä on valmis, kaada se padasta pois jäähtymään uuniritilän päälle. Älä peitä leipää liinalla, jotta siinä säilyy rapeus.

11. Anna jäähtyä ja nauti!

Lue myös: Tuunaa perinteinen avokadoleipä mangolla ja mansikalla - katso helppo ja nopea ohje

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat