Kuva: Shutterstock

Vanhempi, tee sisäpäivästä hauska: 5 yllättävää leikkiä yhdessä, joita lapsesi rakastaa

23.11.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Jos vanhat tutut leikit tuntuvat käyvän tylsiksi, kannattaa testiin ottaa ihan uudet seikkailut.

Sairastelun tai huonon sään vuoksi on toisinaan hyvä ratkaisu pitää sisäpäivä lasten kanssa. Vaarana kuitenkin on, että aika käy nopeasti pitkäksi. Jos vanhat tutut piirtämiset ja elokuvankatselut eivät houkuta, on tarjolla monta hauskaa vaihtoehtoa. Alla viisi leikkiä, joita leikkiä yhdessä lapsen kanssa ja jotka taatusti saavat leikkijät hyvälle tuulelle:

Rakentakaa linnake tai esterata

Yksinkertaisimmillaan rakentakaa yhdessä maja tai linnake johonkin aivan uuteen paikkaan. Viettäkää linnakkeessa eväsretki tai lukekaa siellä vaikkapa kirjaa. Jos majan rakentaminen on jo tuttu leikki, tehdää yhdessä esterata, jonka kuljette yhdessä läpi.

Leikkikää ravintolaa ja kokkia

Laatikaa yhdessä ruokalista ja lapsesi saa olla kokki. Tee tilaus listalta ja valmistakaa yhdessä ruoka. Isompi lapsi voi itse valmistaa ruoan. Luvassa on sotkua, mutta lapsista on superhauskaa leikkiä aikuista.

Rakentakaa eläintarha

Valmistakaa itse oma eläintarha, jossa käytte kiertämässä ja katsomassa eläimiä. Eläimiksi käyvät hyvin pehmolelut ja esimerkiksi tyynyistä tai kirjoista saa niille omat aitaukset. Voitte myös tehdä eri huoneista omia eläinten aitauksia. Opetelkaa yhdessä tietoa jokaisesta eläimestä, jota käytte katsomassa.

Tehkää kortti jollekin tutulle

Ottakaa esille kaikki askartelutarvikkeet ja valmistakaa itse kortteja tutuille. Voitte suunnitella ja valmistaa jokaiselle aivan omanlaisensa kortin.

Kirjoittakaa yhdessä kirja

Keksikää yhdessä hauska tarina tai satu. Taittele muutama A4-paperi keskeltä kahtia ja liitä yhteen, jotta saat pienen vihkosen. Kirjoittakaa tarina vihkoon ja kuvittakaa se yhdessä. Lapset voivat lopuksi lukea tarinan koko perheelle.

Lähde: Barefoot Blonde

Lue myös: Lahjastressiä? Psykologit paljastavat 10 kysymystä, joiden avulla hankkit täydellisen lahjan

Kilpailut

Uusimmat