Kuva: Shutterstock
Poimi talteen vinkit: 3 tehokasta keinoa vähentää ruokahävikkiä kotona
Edelleen monen kotona päätyy harmillisen suuri määrä ruokaa jätteeksi.
Nykypäivänä yhä useammassa suomalaiskodissa ollaan tietoisempia muun muassa kierrättämisestä. Kierrättämisen ohella myös ruokahävikin määrän pienentäminen on monessa taloudessa tavoitteena. Alla siihen muutama tehokas ammattilaisten niksi:
Ota kuva
Ota aamulla kuva jääkaappisi sisällöstä, jottei sinun tarvitse muistella mitä jääkaapistasi löytyy, kun suuntaat ruokakauppaan. Siten vältyt myös ostamasta turhaa ruokaa.
Pakasta
Pakastin on mainio keino säilöä ylimääräistä ruokaa. Jos esimerkiksi päädyt tilaamaan noutoruokaa, tee jääkaapin ruoista annos valmiiksi pakkaseen, ettei ruokaa mene hukkaan. Lähes kaikkea voi pakastaa, lukuunottamatta keitettyjä kananmunia ja salaatteja.
Viilennä
Laske jääkaappisi lämpötila alle viiteen celsiusasteeseen, jolloin ruoka säilyy pidempään tuoreena. Muista kuitenkin, että tietyt ruoat, kuten kananmunat, liha ja pussissa oleva salaatti voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen, jos niitä säilöö liian pitkään ja nauttii, kun ne ovat jo alkaneet pilaantua.
Lähde: Women’s Health Magazine
Lue myös: Juustoasiantuntija paljastaa salat: 4 yllättävää asiaa, jotka jokaisen juuston ystävän tulisi tietää