Etsi
HSY vinkkaa, miten kesällä voi vähentää ruokahävikin määrää.
Ratkaisu lähtee liikkeelle kokeiluluontoisesti.
Martoilla on ohjeet myös joulutähteiden pelastamiseen.
Ruokahävikkiä syntyy erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, kun taas vanhempi sukupolvi heittää ruokaa roskiin harvemmin.
Ruokaa on inhottavaa heittää roskiin, mutta ruokahävikin vähentämiseksi on olemassa näppäriä konsteja.
Ruoan syömäkelpoisuuden arviointi saattaa aiheuttaa epävarmuutta, jonka vuoksi syömäkelpoista ruokaa päätyy roskiin.
Parhaat päivänsä nähnyttä kasvista ei kannata heittää pois, sillä sen voi hyödyntää monin tavoin keittiössä. Samalla kukkaro kiittää.
Idea lähti kaupan henkilökunnan aloitteesta.
Kotitalousten määrä hävikin syntymisessä on noin 50 prosenttia.