Kuva: Senja Rapila

Juontaja Anssi Honkanen: ”Lapsiperheessä elämä on välillä pelkkää siivoamista”

10.01.2020 16:30 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Radio Novan juontaja Anssi Honkanen testasi, miltä tuntuu, kun imuroinnista ei tarvitse murehtia.

Radio Novan iltapäivästä tutun juontajan, Anssi Honkasen, perheeseen kuuluu kahden aikuisen lisäksi myös kaksi lasta ja kaksi koiraa. On sanomattakin selvää, että tämänkokoisella porukalla sotkuakin syntyy.

Lasten salakuljettamien leivänkannikoiden murut sekä koirien tassuissa ja turkeissa kulkeutunut hiekka vaativat Anssin mukaan asunnon imurointia jopa päivittäin.

”Tuntuu, että elämä on välillä pelkkää siivoamista”, Anssi huokaisee.

Anssi sai testikäyttöönsä iRobot Roomba i7+ -robotti-imurin, joka siivousjärjestelmä on kolmivaiheinen, jolloin se on armoton myös näkymättömälle pölylle ja roskalle. Imurissa on eri pinnoille sopiva kumiharjapari sekä 10-kertainen imuteho, joka sopii erityisesti lemmikkiperheisiin.

 ”Ensin kävi mielessä, saako koiramme hulluuskohtauksen, kun perheeseen tulee pörräämään uusi asukki.  Alkuihmettelyn jälkeen koiramme eivät kuitenkaan erityisesti piitanneet ahkerasta siivoojastamme.”

Anssin mukaan robotin siivousjälki oli kiitettävän tarkkaa. Sen tehokas suodatin nappaa jopa 99 prosenttia huoneilman homesienistä, siitepölystä, pölypunkeista sekä kissa- ja koira-allergeeneista.

”Kaikki irtoroska pysyi kokeilujakson ajan pois ja pystyimme vaimoni kanssa keskittymään muiden alueiden puhtaanapitoon.”

Anssi kiittelee myös imurin kykyä tyhjentää pölysäiliönsä itsenäisesti ulkoiseen, lataustelakassa olevaan suurempaan pölysäiliöön, jolloin imuroinnin voi unohtaa jopa viikoiksi.

”Lisäksi täytyy kehua imuriin olennaisesti liittyvää kännykkäaplikaatiota, jonka avulla imurin voi muun muassa ajastaa toimimaan haluttuna ajankohtana."

Robotti-imurin jälkeen tottuu nopeasti, ja sen tekemää siivoustyötä alkaa pitää jopa itsestään selvyytenä.

”Kokeilujakson jälkeen imurista luopuminen oli tuskallista, olihan imurin itsekseen hoitamat hommat ehtineet unohtua siivousrutiinien listalta”, Anssi tuskailee.

Kilpailut

Uusimmat