Kuva: Shutterstock

Keittiön kesäsiivouksella lisää tilaa ja seesteistä tunnelmaa hetkessä - katso asiantuntijoiden tärpit

14.06.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Sisustuksen asiantuntijat antoivat täsmävinkkinsä keittiötavaroiden karsimista koskien.

Insider-sivusto haastatteli sisustusalan ammattilaisia ja selvitti, millaisilla täsmävinkeillä luot nopeasti yhtenäistä ja seesteistä tunnelmaa keittiöön – sekä hankkiudut samalla eroon ylimääräisestä tavarasta.

Jos tarpeettomien tavaroiden läpikäyminen on yksi kesän projekteistasi, katso alta koostettu listaus keittiön siivousta varten.

1. Karsi kulahtaneet keittiöpyyhkeet

- Käy pyyhkeet läpi ja karsi pois ne, jotka ovat jo parhaimmat päivänsä eläneet, designer Jill Jarvis toteaa.

Käytöstä pois karsitut keittiöpyyhkeet voit vielä hyödyntää siivouksessa rätteinä likaisimpien paikkojen puhdistamiseen.

2. Poista ylimääräiset patalaput ja -kintaat

Myös nämä vievät ylimääräistä tilaa keittiön laatikoissasi. Keittiöitä ja kylpyhuoneita suunnitteleva Sarah Blank vinkkaa, että keittiössä tarvittava patalappujen ja -kintaiden lukumäärä on yleensä kaksi paria.

3. Käy läpi tarpeettomat ruokailu- ja ruuanlaittovälineet

Keittiön kesäsiivousta tehdessä on hyvä käydä läpi myös ruokailu- ja ruuanlaittovälineet. Blank antaa ohjenuoraksi, että tästä laatikostosta tulisi löytyä vain säännöllisessä käytössä olevia välineitä.

4. Karsi käyttämättömäksi jääneet keittokirjat

Jos keittokirjaa ei tule vilkuiltua arjessa säännöllisesti, on todennäköistä, että kirjat todellisuudessa vievät keittiöstäsi vain ylimääräistä säilytystilaa.

Jarvis vinkkaa, että lukuisten eri keittokirjojen sijaan omia suosikkireseptejä voi säilöä kansioon tai pieneen säilytysrasiaan.

5. Laita vähällä käytöllä olevat kodinkoneet piiloon katseilta

Jos tehosekoitin ja leivänpaahdin pääsee käyttöön vain kerran tai kaksi viikossa, siivoa kodinkoneet kaappiin, piiloon katseilta. Saat lisää laskutilaa keittiön tasolle ja karsittu tavaroiden määrä luo seesteistä tunnelmaa.

6. Jätä esille vain yhteensopivat astiat ja koriste-esineet

Eriparisista astioista ei ole tarvetta hankkiutua eroon, jos ne ovat yhä aktiivisesti käytössäsi. Jos keittiön kesäsiivouksen tavoitteena on kuitenkin luoda enemmän yhtenäistä ja seesteistä tunnelmaa, ota sisustussuunnittelija Sarabeth Asaffin vinkistä vaari ja piilota yhteensopimattomat astiat katseiden ulottumattomiin.

Lue myös: "Demonimainen" keittiö hämmentää Twitterissä: "Tämän täytyy olla osa kulttia"

Lue myös: Ikävöitkö ystävääsi? Erikoinen sisustustrendi auttaa pitämään yhteyttä rakkaimpiisi

Lue myös: Piristä kodin sisustusta pienellä budjetilla - myös ilmaisilla ratkaisuilla suuri vaikutus

Lähde: Insider

Uusimmat