Kuva: Senja Rapila / Voice.fi

Tee tyynyliinoista tyylikkäät käyttämällä apuna puun oksaa - katso helppo ohje

03.08.2020 10:15 - Senja Rapila

Voice.fi -sivusto vinkkaa helpon keinon kustomoida tylsät, yksiväriset tyynyliinat.

Tee-se-itse tyylikkäät tyynyliinat

Tarvitset:

- yksivärisiä tyynyliinoja
- kangasväri (Textile Color)
- vähintään 25cm pituisen oksan / kepin
- pahvia tai muuta vastaavaa lattian suojaksi
- silitysrauta ja -lauta
- leivinpaperi

1. Silitä tyynyliinat, mikäli ne ovat ryppyiset. Ryppykohdat voivat vaikuttaa maalijälkeen.

2. Poista oksat löytämästäsi kepistä/oksasta. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin suorat oksat, esimerkiksi nuoret pajun tai pihlajan varret. Muistathan, että oksia ei saa katkoa puista jokamiehenoikeudella. Jos et omista omaa pihaa, etsi käyttötarkoitukseen sopiva oksa luonnosta valmiiksi irtonaisena.

3. Laita tyynyliinan sisään pahvilevy tai muuta suojaksi, jotta maali ei mene kankaan läpi tyynyliinan toiselle puolelle. Suojaa myös alusta pahvilla, sanomalehdillä tai maalaukseen tarkoitetulla suojapaperilla. Sijoita tyynyliina(t) alustan päälle.

4. Katso kangasmaalin käyttöohjeet. Ravista tarvittaessa. Kaada kangasmaalia pahvin päälle sivuun pitkä viiva, joka on kuitenkin lyhyempi kuin mitä tyynyliinalla on korkeutta. Maalia tulisi olla pahvilla sen verran, että sitä tarttuu keppiin dipatessa.

5. Pidä oksasta kiinni molemmista päädyistä niin, etteivät sormesi koske maaliin. Näin vältetään epätoivotut sormenjäljet liinalla. Paina oksa maalijanalle niin, että oksaan jää maalia. Paina oksa tämän jälkeen tyynyliinalle.

- Jos haluat paksumpia viivoja, katso että maalia on oksassa reippaasti.

- Jos haluat tehdä väleihin ohuita, häipyneitä viivoja, älä dippaa oksaa maalissa vaan jatka viivojen painelua satunnaisiin kohtiin.

- Jos haluat mahdollisimman korkeita, koko tyynyliinan halkaisevia viivoja, katso että oksaan tarttuu dipatessa kaikkialle maalia. Kun painat sen tyynyliinaan, katso oksan painavan joka kohtaan. Voit painaa tarvittaessa sormilla oksaa kohdista, joista se on ilmassa.

- Jos haluat katkoviivoja tai lyhyitä pätkiä, älä paina oksaa kunnolla kankaaseen, vaan käytä se kevyesti kankaan pinnalla.

Voit kokeilla tätä painamistyyliä myös ristikkäin, ei pelkästään vieretysten. Kokeile rohkeasti eri väriyhdistelmiä, jos olet värikkään ystävä. Myös mustaan tyynyliinaan voi saada eloa painamalla siihen valkoisia koristekuvioita.

6. Katso kangasmaalin ohjeista, kuinka pitkään maalin pitää antaa kuivua. Tarkista myös, kuinka pitkään sitä pitää ohjeen mukaan silittää käytön jälkeen ja millä asteilla. Ohjeet voivat vaihdella. Yleinen ohje on, että anna maalin kuivua kokonaan ennen kuin silität kangasta.

7. Ellei käyttämässäsi kangasmaalissa annettu ohje poikkea tästä, kuivumisen jälkeen laita väliin leivinpaperi ja silitä tyynyliinaa ja maalattua kuviota jaetusti joka kohdasta noin 5 minuutin ajan. Silitys kiinnittää tehdyn kuvion kankaaseen, jonka jälkeen se on turvallista pestä pesukoneessa. Pidempi silitysaika on siis parempi!

Voilá! Näin olet antanut joko kulahtaneelle tyynyliinalle uuden elämän tai modannut uutta, hieman tylsää liinaa modernimmaksi.

Voit katsoa kuvat lopputuloksesta alapuolelta. Kuvien tyynyliinoihin on käytetty oliivinvihreää tekstiiliväriä.

(kuva: Senja Rapila / Voice.fi)

(kuva: Senja Rapila / Voice.fi)

Lue myös: Tee trendiasuste 10 minuutissa itse – katso täsmäohjeet

Lue myös: MTV: Leena tuunasi vanhan jakkaran, kommelluksesta somehitti - istuminen tekisi kipeää!

Lue myös: Uusi vuosi ja uusi sisustus! Katso ohje upeaan DIY-tauluun täältä.

Kilpailut

Uusimmat