Kuva: shutterstock

Vihdoin juomatrendi, jossa suomalaiset loistavat muihin maihin nähden!

29.07.2020 20:15 - Henna Koste

Suomalaiset suhtautuvat viineihin melko ennakkoluulottomasti.

Vaikka parhaat pikniksäät tuntuvat nyt ehkä kaukaiselta muistolta, on tänä kesänä suomalaisten juomatottumuksissa näkynyt ilahduttava trendi. Tällä hetkellä kartonkipakatut viinit nostavat jatkuvasti suosiotaan. Urban Winesin Anni Malmi iloitsee, että vastuullisempi viinistä nautiskelu ja tuotteen ympäristönäkökulman huomioiminen ovat vahvassa nousussa. 

Malmi kertoo, että suomalaiset suhtautuvatkin viineihin avoimin mielin.

- Meillä ei ole samanlaista pitkää historiaa viinien parissa kuin viinintuottajamailla esimerkiksi keski-Euroopassa. Suomalaiset nauttivat hyvistä viineistä ja ovat viineistä kiinnostuneita, mutta ovat myös valmiita rikkomaan rajoja, esimerkiksi juuri pakkaus- ja ympäristönäkökulmista, mutta laatutietoisuutta unohtamatta. Suomi ja Pohjoismaat ovat näissä suunnannäyttäjiä. Pakkauksissa olemme valmiita kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja, eikä viinin tarvitse aina olla lasipullossa. Kartonkipakattu tuote on kevyempi ja ympäristöä vähemmän kuormittava, käytännöllinen ja helposti kierrätettävä. Suomalaisten muutenkin hyvä kierrätyskulttuuri tukee ympäristöä huomioivaa näkökulmaa, Malmi toteaa. 

Asiantuntija tuntee kartonkipakkausten monet edut. Juurikin pakkauksen valmistaminen on yksi suurimmista tekijöistä, kun puhutaan tuotteen hiilijalanjäljestä. 

- Lasipullon valmistaminen on huomattavasti kuormittavampaa kuin tetran. Lisäksi kartonkipakkaukset on helppo kierrättää! Käytössä kartonkipakattujen viinien eduissa korostuu käytännöllisyys. Ne on kevyt kuljettaa, sirpaleettomia sekä uudelleen suljettavia. Se, että eduissa korostuu käytännöllisyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niistä uupuisi laatu. Kartonkiviinejä on tänä päivänä saatavilla runsaasti hyviä ja erilaisia viinejä, niin puna-, valko- kuin roseeviinejäkin, Malmi kertoo.

Lue myös: Puna- vai valkoviini? Viinimieltymyksesi saattavat paljastaa asioita persoonallisuudestasi

Kilpailut

Uusimmat