Kuva: Shutterstock

MTV: Tarjan ja Hannun lapsenlapsille tekemä piparitalo mykistää - koristelu vei 20 tuntia

05.12.2020 13:15 - Henna Koste

Tamperelaispari suoriutui perinteeksi muodostuneesta projektistaan kunnialla. He kertovat vinkin, joka auttaa myös aloittelijaa.

Joulukuu on pipareiden ja torttujen kulta-aikaa. Viitseliäimmät ottavat projektikseen myös piparkakkutalon, jonka haastavista vaiheista on varuiteltu niin paljon, että harva uskaltaa edes kokeilla.

Tamperelaisilta Tarja Porkkalalta ja Hannu Viitaselta piparkakkutalon kasaaminen kuitenkin sujui mutkitta, eikä kyseessä ollut mikä tahansa tönö. Pariskunta rakensi perinteidensä mukaisesti Tarjan lapsenlapsille piparkakkutalon. Tarja julkaisi kuvan Facebookin suositussa jouluryhmässä, ja someväki oli yksimielinen luomuksen upeudesta. 

Hannu kertoo MTV:n haastattelussa, että piparitalon koristelu vei yhteensä noin 20 tuntia, joka jakautui useammalle illalle. 

– Pahvimallien mukaan leikataan osat piparkakkutaikinasta ja Tarja paistaa ne juuri sopivan kypsyyteen, ei liian koviksi, etteivät osat murru käsitellessä. Useimpia osia täytyy nimittäin hiomalla suoristaa, sinkata, kaventaa tai ohentaa, jotta palat istuvat hyvin keskenään. 20 vuotta vanha kapea raastinrauta on tähän täydellinen työkalu, Hannu kertoo MTV:lle. 

Katso videolta, miten piparitalo syntyi. 

Lue myös: Tuo Linnan juhlat kotiisi - viisi reseptiä, joilla nostat juhlatunnelman kattoon

Lue myös: Kahdeksan käytännöllistä joululahjaa, jotka tulevat oikeasti tarpeeseen

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat