Kuva: AOP

Kuinka pakastepizzasta saa mahdollisimman herkullisen? Ammattikokit kertovat

03.02.2021 16:45 - Roy Kokkonen

Pakastepizzasta saa helposti entistä herkullisemman muun muassa lisätäytteiden avulla.

Alusta alken itsetehty pizza on herkullista, mutta usein pakastepizzakin voi olla ihan hyvä vaihtoehto kiireiseen arkeen. 

Pakastepizzastakin saa herkullisen, kun kiinnittää muutamaan asiaan huomiota. Insiderin haastattelemat ammattikokit kertovat, kuinka pakastepizzasta saa kaiken irti.

Huolehdi lämpötilasta

Ensimmäinen asia, josta kannattaa varmistua on tarpeeksi kuuma paistolämpötila. Pizzaa ei kannata viskata uuniin ennen kuin se on tarpeeksi lämmin, sillä korkea lämpötila takaa rapean kuoren.

Käytä pizzakiveä

Pizzakivi on monen kotikokin kikka itsetehdyn pizzan valmistukseen. Paksu kivi varaa uunin lämpöä itseensä ja paistaa pohjan.

Se on myös oiva apu pakastepizzan valmistuksessa. Muista kuitenkin laittaa pizzakivi uuniin, kun laitat sen päälle, jotta se ehtii lämmetä.

Unohda uunipelti - tai ota siitä hyöty irti

Ehkä yleisin tapa valmistaa pakastepizzaa, on asettaa se leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle ja heittää pelti uuniin. Lopputulos saattaa silloin olla kuitenkin epätasaisesti paistunut ja vetinen pizza.

– Laita pizza suoraan uuniritilän päälle, vinkkaa pizzerianpitäjä Max Hardy Insiderille.

Toisaalta uunipellin avulla voi myös korvata pizzakiven. Jos paksupohjaisen pellin antaa lämmetä uunissa, toimii se samalla tavalla kuin pizzakivi.

Lisäämällä omia täytteitä pizzaan saa lisämakua. (kuva: Fotolia)

Kokeile vaihtaa täytteet omiksi

Hieman radikaalimpi vaihtoehto on unohtaa pakastepizzan omat täytteet ja korvata ne omilla.

Se onnistuu sulattamalla pizzan hyvissä ajoin ennen paistamista ja kaapimalla täytteet pois. Sen jälkeen voit hyödyntää pohjan täyttämällä sen omilla lempitäytteilläsi.

Käytä lisätäytteitä

Pakastepizzasta saa maistuvamman, jos siihen lisää omia täytteitä ennen paistamista. Täytteitä voi lisätä joko ennen paistamista tai sen jälkeen. Pizzaan voi lisätä vaikkapa juustoa tai valkosipulia tuomaan makua.

Pizzaan tulee väriä ja tuoreutta esimerkiksi rucolasta tai basilikasta, jotka lisätään paistamisen jälkeen.

Älä leikkaa pizzaa heti 

Paistuminen jatkuu vielä parin minuutin ajan senkin jälkeen, kun pizza on otettu ulos uunista. Siksi kannattaa malttaa hetki ennen ruokapöytään istumista. 

Kun pizza on hieman jäähtynyt, myös sen leikkaaminen helpottuu. 

Lue myös: Miten pakastepizza todella tulisi paistaa? Netissä leviää yksinkertainen ohje

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat