Teini-ikäisen Lauran nilkat paleltuivat pahasti - Eeva-äiti haluaa varoittaa nuoria

21.01.2021 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Eeva Toikan jakama julkaisu on levinnyt kovasti Facebook-palvelussa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt viime päivinä kuva, jossa nähdään teini-ikäisen Lauran nilkat paleltumisen jälkeen.

Kuvan jakanut Eeva Toikka on Lauran äiti, joka haluaa varoittaa julkaisulla nuoria, jotka kulkevat talvipakkasilla nilkat paljaana.

"Lauran luvalla jaetaan nyt varottava esimerkki kaikille teineille ja teinien vanhemmille, jotta voitte paasata vielä lisää aiheesta kannattaako talvella kulkea nilkat paljaana. Miun monen vuoden paasaus ei auttanut! Lauralla molemmat nilkat paleltuneena (näin siis oikeasti voi käydä!). Selvisi vähällä, ei tullut kun yksi rakkula, iho ehjänä ja tunto vain osittain pois. Kipu on ajoittain aikamoinen, tulehduskipulääkitys päällä", Toikka kirjoittaa julkaisussa ja jatkaa:

"Kenkiä ei pysty pitämään jalassa ja kävely tuottaa sen verran tuskaa, että kodin ulkopuolella kyynärsauvat apuna! Toivon todella, et meillä otettiin opiksi, ainakin ostettiin lisää pitkävartisia sukkia! Ja toivon, että tämä esimerkki saisi edes jokuset nilkat paremmin pakkasella piiloon!"

Toikka kertoo Voice.fi:lle, että on yllättynyt, kuinka kyseinen julkaisu lähti leviämään Facebookissa. Tietenkin äiti on myös tyytyväinen siitä, että mahdollisimman moni huomaa ikävän esimerkin.

- Leviäminen tuli kyllä ihan yllätyksenä! Ei osattu kumpikaan moista edes ajatella! Ajattelin, että ehkä muutama kaveri haluaa asian vaan kertoa eteenpäin. No, toisin kävi! Taitaa tällä hetkellä päivityksellä olla jakoja yli 20 000. Kertoo tietysti sen, että asia on ajankohtainen ja monia huolestuttava.

- Kyllä taisi tyttökin pelästyä! Ei uskonut, että näin voi ihan oikeasti käydä.

Toikka haluaa muistuttaa varsinkin nuoria siitä, että aina ei ole tarve mennä ulkonäkö edellä.

- Haluaisin terveisinä kertoa kaikille nuorille, että kaikessa ei ole tarvetta mennä ulkonäkö edellä! Järki on kauniimpaa kuin tyhmyys! Menkää porukalla vaikka ostamaan kaikki samanlaiset talvikengät niin sitten ei kukaan erotu joukosta! Ja ei me äidit turhaan asioista varotella, äiti sanoo.

Näet Toikan jakaman julkaisun alta. Jos se ei näy, paina tästä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Parikymppinen Suvi rakentaa kotia pakettiautoon - tekee kaiken itse, kalusteista lähtien

Kilpailut

Uusimmat