Kuva: Shutterstock

Asiat, joita suomalaiset kodiltaan toivovat - yksi tärkeydessään ylitse muiden

22.04.2021 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sauna on suomalaisille edelleen ykkönen.

Suomalaiset ovat todellakin saunakansaa. Tämä käy ilmi rakennusyhtiö JM Suomen teettämästä kyselystä, johon vastanneista yli puolet (55%) kertoi, että sauna on tärkein elementti, joka uudesta asunnosta halutaan. Saunan lisäksi tärkeiksi koettiin monipuoliset palvelut sekä oma piha.  

- Monella on yhä kriteerinä asuntoa etsiessä oma sauna. Tämä korostuu nyt vielä enemmän korona aikana. Perheet ulkoilevat enemmän ja ulkoilun tai lenkkeilyn jälkeen on mukava mennä omaan saunaan aikatauluista riippumattomana. Silti on tärkeää huomata, että vaikka moni saunaa toivookin, lähes yhtä suurelle osalla myös monipuoliset palvelut ovat tärkeimpiä seikkoja asuntoa valitessa, kertoo myyntipäällikkö Liisa Nuutinen JM Suomen asuntomyynnistä.

Vastaajien joukossa sauna oli erityisen tärkeä miehille, sillä miesvastaajista peräti 59 prosenttia nosti saunan ykköseksi. Naiset taas arvostivat monipuolisia palveluja yhtä paljon kuin omaa löylyhuonetta.

Ikäryhmissä on kuitenkin selkeitä eroja. 18-24-vuotiaiden toiveissa oli usein nopea netti. 35–44-vuotiaiden joukossa tärkein asia uudessa asunnossa on oma piha. 65–74-vuotiaiden vastaajaryhmässä taas lähialueen hyvät palvelut ovat toivomuslistan ylivoimaisena ykkösenä 62 prosentilla.

Lue myös: Väri, joka on valittu maailman rauhoittavimmaksi - käyttäisitkö kotisi sisustuksessa?

Lue myös: Vääränlainen sisustaminen voi pilata yöunet - toteutuuko fengshui sinun makuuhuoneessasi?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat