Kuva: Shutterstock

Missä ja millainen on suomalaisen unelmakoti? Katso, oletko samoilla linjoilla valtaosan kanssa

11.05.2021 17:45 - Henna Koste

Kerrostaloasumisesta haaveilee vain 11 prosenttia.

Suurin osa suomalaisista, jopa 60 prosenttia kuvailee unelmien kotinsa olevan omakotitalo. Tämä selviää Oikotien toukokuussa Tori.fi:ssä tekemän kyselytutkimuksen vastauksista. Kerrostalossa haluaa ihannetilanteessaan asua vain 11 prosenttia suomalaisista.

Mieluisin asuinpaikka 40 prosentille suomalaisista on alle 50 000 asukkaan paikkakunta. Ensisijaiseksi asuinpaikaksi ison kaupungin valitsee vastaavasti  32 prosenttia suomalaisista.

Kaupungin keskustassa asumisesta haaveilee vain noin kymmenys suomalaisista. Sen sijaan järvi- tai merimaisema on yleisin unelma, siitä haaveilee puolet suomalaisista. 

Vantaalle muutetaan, mutta suosikki se ei ole

Suomalaisten suosikkikaupunki on kyselyn perusteella Tampere. Toisena tulee Helsinki ja kolmantena Turku. Suurimmista kaupungeista Espoo ja Vantaa eivät yllättäen keränneet kovin suurta suosiota kyselyssä.

- Espoo on suosikki 7 prosentille suomalaisista, Vantaa 5 prosentille. Samaan aikaan kuitenkin Vantaa sai viime vuonna Tampereen jälkeen koko Suomen toiseksi suurimman muuttovoiton – suunta oli siis päinvastainen kuin naapurikaupungeissa Helsingissä ja Espoossa. Maan suurimpien kaupunkien joukossa Vantaa saa ihannemuuttokohteena vähiten kannatusta, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen kommentoi

Kyselytutkimukseen vastasi 1002 vastaajaa. Vastaajista 53 prosenttia oli naisia, 43 prosenttia miehiä. Loput olivat muunsukupuolisia tai eivät halunneet määritellä.

Lue myös: Nukutko makuuhuoneen ovi auki? Tutkimus kertoo, miksi niin ei kannattaisi tehdä

Kilpailut

Uusimmat