Kuva: MTV

Supernanny Pia Penttala neuvoo, miten reagoida, kun lapsi valittaa tylsyyttä - yksi kikka hyödyttää

13.07.2021 22:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Pia Penttalan mielestä lasta pitää opettaa sietämään tylsyyttä.

Supernanny Suomi -ohjelmasta tuttu Pia Penttala, 50, on sitä mieltä, että lasten tulee oppia sietämään tylsyyttä. Nainen kertoo näkemyksensä aiheesta Radio Novan Kesäaamut -ohjelmassa.

- Jos haluaa, että lapsista tulee mukavaa elämää viettäviä, hyvin työyhteisössä toimeentulevia aikuisia, heille pitää opettaa tylsyyden sietämistä, Penttala sanoo.

Penttalalla on vinkki siihen, miten voi vanhempana reagoida, jos lapsi valittaa tylsyyttä. Kaikkein paras ja kehittävin reaktio ei ole hänen mukaansa se, että heti aletaan keksiä tekemistä. Tylsyyden kokemusta kannattaa hänen mielestään pidentää.

- Voi alkaa miettiä, mitä voisimme keksiä huomenna tai vaikka iltapäivästä. Eli ei vastata heti siihen, vaan opetetaan kestämään tylsyyttä. Tylsyys antaa tilan mielikuvituksen käytölle ja mielikuvitus kehittää luovuuttamme, Penttala sanoo.

Myös muusikko Reino Nordin puhui samasta aiheesta Radio Novan Kesäaamujen haastattelussa. Miehen mielestä monet vanhemmat tekevät virheen siinä, että lapsille annetaan liikaa teknologisia virikkeitä.

- Nykyään lapset pitää työntää täyteen kaiken maailman harrastuksia, padeja ja puhelimia. Siitä on tullut vähän sellainen vitsaus. Nykyisen aivotutkimuksen mukaan mikään ei ole tärkeämpää lapselle kuin se, että hän tylsistyy. Se, että hänellä on tyhjä tila, jossa hän kohtaa kaikenlaisia ajatuksia ja tunteita, Nordin sanoi.

Miehen lausunnoista voit lukea lisää tästä artikkelista.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Monet vanhemmat häpeävät haasteita lapsen kasvatuksessa - supernanny Pia Penttala kertoo syyn

Lue myös: MTV: Suomen Supernanny paljasti hirveimmän kasvatustyylin, johon on törmännyt: "Se on vaarallista"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat