Kuva: Emmi Moilanen

MTV: Suomen Supernanny paljasti hirveimmän kasvatustyylin, johon on törmännyt: "Se on vaarallista"

11.04.2019 11:15 - Katariina Auvinen

Pia Penttala vieraili Vappu ja Marja Live -ohjelmassa

Suomen Supernanny Pia Penttala on puuttunut tänä keväänä suomalaisperheiden kasvatusongelmiin perheissä. Hän vieraili MTV:n Vappu ja Marja Live -ohjelmassa kertomassa ajatuksiaan vanhemmuudesta ja kasvatuksesta. 

Vappu Pimiä ja Marja Hintikka kysyivät Penttalalta, mitkä ovat olleet karmeimmat vanhemmat, joita hän on kohdannut uransa aikana. 

- Se menee siihen osastoon, että vanhemmat eivät näytä tunteitaan lapsilleen, eivätkä toimi peilinä niille lapsen omille tunteille. Onko se sitten hirveää tai karmaisevaa, mutta koen sen olevan vaaraksi lapsen kasvulle ja kehittymiselle, Penttala kertoo. 

Pia Penttala ei muun muassa usko rajattomaan kasvatukseen. (kuva: Emmi Moilanen)

Hän ei pidä siitä, että lasta kasvatetaan ilman rajoja tai niin, ettei lapselle sanota "ei" missään tilanteessa. 

- Minulle tuollainen kasvatusmetodi kuulostaa todella vaaralliselta. Vanhemmuuteen ja kasvatukseen kuuluu maalaisjärki ja siihen kuuluu taas ei-sanat, punaiset ja siniset vaatteet sekä tytöt ja pojat, Penttala kertoo. 

Hän korostaa sitä, että vanhempien pitää uskaltaa luoda sääntöjä, joita sitten lapsien täytyy myös todella. Kolme neuvoa liittyvätkin vahvasti sääntöihin ja niiden tottelemiseen. 

- Jos antaisin vanhemmille kolme neuvoa, ne olisivat; vanhempia totellaan, lapset eivät määrää perheessä, sopimuksissa pysytään ilman neuvotteluita ja vanhemmat maksavat lasten älylaitteet ja netin, joten heidän täytyy myös tietää, mitä niillä tehdään, Penttala listaa. 

Nainen on itse kolmen lapsen äiti, joten juontajia kiinnosti myös se, että millä tavalla Penttala itse näkee itsensä äitinä. Voit katsoa koko haastattelun alta. 

Lue myös: MTV: Chisu kommentoi kohuttua Instagram-kuvaansa: "Mietin, voiko tätä edes julkaista"

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat