Kuva: Emmi Moilanen

Monet vanhemmat häpeävät haasteita lapsen kasvatuksessa - supernanny Pia Penttala kertoo syyn

21.02.2021 13:15 - Senja Rapila

Supernanny Pia Penttala kertoo Sunnuntaibrunssi-haastattelussa, että nykyaikana kasvatusneuvojen kysyminen ei ole niin helppoa - ainakaan sosiaalisessa mediassa.

Supernanny-ohjelman kasvatusasiantuntija Pia Penttala kertoo Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa juontaja Esko Eerikäiselle, että monet vanhemmat häpeävät lapsen käyttäytymisen ongelmia, eivätkä välttämättä edes hae apua niihin.

Jos lasta ei saa kuriin tai on muita vastaavanlaisia ongelmia, niistä kertominen ja keskusteleminen ääneen voi olla todella vaikeaa monille vanhemmille. Kysymisen sijaan ennemmin ollaan hiljaa ja katsotaan miten tilanne kehittyy.

- Vanhemmat ottavat yhteyttä ja kertovat, että he ovat kysyneet asiaa vaikka somessa ja saaneet hirveän paskamyrskyn päälleen, Penttala kertoo haastattelussa.

Hän kritisoi haastattelussa myös tyyliä, kuinka vanhempia kritisoidaan ja höykytetään sosiaalisessa mediassa, jos he yrittävät pyytää ongelmiinsa apua, neuvoja, kokemuksia tai näkemyksiä. Ennemmin Penttala toivoisi kaikilta ymmärrystä ja vertaistukea.

- Meidän suhtautuminen ihmisten kysymyksiin tai avun pyyntiin on välillä aivan ala-arvoista. Ymmärrän sen, että jos tässä on muutama vuosi menty ja nuoret äidit eivät saa vastauksia somesta muuten kuin ihan ala-arvoista testiä, niin kaikkihan käpertyy silloin ihan omaan kuoreen.

Kuuntele koko jakso täältä. Sunnuntaibrunssi Radio Novan taajuudella sunnuntaisin kello 10-12.

(kuva: RadioPlay)

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: "Mieluummin lopettaisin urani" - Arttu Wiskari ei halua muuttua, vaan olla oma itsensä

Lue myös: Jannika B jakoi viikonlopulle pienen muistutuksen - fanit kehuvat suloista julkaisua

Lue myös: Signmark muistuttaa Suomessakin tapahtuneesta kuurojen rajusta syrjinnästä: 'Tarinat ovat totta'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat