Kuva: Shutterstock

Anna: 4 asiaa, jotka kannattaa jättää imuroimatta - ethän sorru näihin tavallisiin virheisiin

29.12.2022 18:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Vääränlaiset roskat saattavat jopa rikkoa suositun siivousvälineen.

Imurointi on tehokas ja helppo tapa siivota, mutta siitäkin löytyy omat sudenkuoppansa joihin innokas siivooja saattaa helposti kompastua. Vaikka imuri on kätevä siivousväline, ei sillä kuitenkaan voi imaista mitä tahansa pois lattioilta lojumasta. Lempi Kotihoidon Mirka Kahilainen kertoi Annalle mitä tavalliselta tuntuvia asioita ei kannata imuroida ja Voice.fi valitsi niistä neljä parasta.

1. Ei ruokaa imuriin 

Kuivat leivänmurut ovat asia erikseen, mutta yleisesti ottaen ruokaa ei kannata imaista imurin sisään. Imuroitu ruoka saattaa alkaa pilaantumaan välineen sisällä tai aiheuttaa hajuhaittoja. Kannattaa siis siivota märät makaronit ja makkaranpalat jollain muulla tavalla. 

2. Multa ja kasvit 

Mullan imuroimiseen liittyy hygieniariski samoin kuin ruoankin imuroimiseen. Lattialta löytyvät multakasat kannattaakin siivota mieluummin harjalla ja rikkalapiolla. Pienet multahiukkaset voi kuitenkin huoletta imuroida, mikäli lakaisemisen jälkeen niitä vielä lattialle jää. Myös lattialle tippuneet lehdet ja kukat kannattaa heittää suosiolla bioroskikseen imuroinnin sijaan. Myöskään kasvin lehdiltä löytyviä pölyhiukkasia ei kannata imuroida, vaan ne tulee pyyhkiä hellävaraisesti esimerkiksi märällä rätillä. 

3. Lasinsirut roskiin 

Isot lasinsirut eivät kuulu imuriin, sillä ne voivat rikkoa joko imurin osia tai vaihtoehtoisesti pölypussin. Vaikka tähän tarkoitukseen harja ja rikkalapio ovatkin parempi vaihtoehto, kannattaa loppuvaiheessa siivous kuitenkin viimeistellä imurilla.

- Pienimmät lasihiukkaset ja sirut on pakko imuroida, koska niitä voi olla harjalla tai lastalla mahdotonta saada pois. Tähän tarkoitukseen imuria kyllä tarvitaan, Kahilainen muistuttaa. 

4. Tuhka on ehdoton ei

Takan käyttäjien on hyvä muistaa, että tuhkaa ei kannata mennä imuroimaan. Tuhka on niin hienojakoista, että se voi tukkia imurin tai jopa rikkoa siivousvälineen moottorin. 

- Takalle on olemassa ihan oma imuri tuhkan imurointia varten, Kahilainen sanoo. 

Lue myös: Tiesitkö? Sähkökatkon aikana ei pidä laskea vettä viemäriin tärkeästä syystä

Lue myös: Mitä jos tänä jouluna jättäisit kinkun kauppaan? 4 vegekinkkua hurmaa maullaan ja eettisyydellään

Lue myös: IL: Tukkiutuneen lavuaarin voi avata 3 ainesosalla, jotka todennäköisesti löytyvät jo kaapistasi

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat