Kuva: Shutterstock

Mitä loppusiivoukseen kuuluu? Kattava lista muuttajan avuksi

08.10.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Huolimaton siivous voi johtaa osittaiseen tai kokonaiseen vuokravakuuden menettämiseen.

Loppusiivous kuuluu aina vuokra-asunnosta lähtijälle. Siivous kannatta tehdä säntillisesti, sillä joissain tapauksissa siivouksen huolimattomuus voi vaikuttaa jopa takuuvuokran takaisinmaksuun.

Etuovi listaa, että loppusiivoukseen kuuluu ainakin lattioiden imurointi ja pesu, keittiön kaapistojen pesu sisältä ja ulkoa ja näkyvien tahrojen pyyhkiminen esimerkiksi seinistä, valokatkaisimista, ovista ja niin edelleen. Jos asunnossasi on parveke, kuuluu myös sen siivoaminen loppusiivoukseen. Luonnollisesti myös roskat ja kaikki oma irtaimisto tulee viedä asunnosta siivouksen yhteydessä pois.

Kylpyhuoneessakin odottaa vuokralaista perusteellinen pesu, sillä wc- ja kylpyhuonetiloissa on pestävä lattiat, kalusteet ja seinät. Fortum muistuttaa vuokralaista omassa tiedotteessaan, että myös kaakeleiden saumojen puhdistus kuuluu lähtevän vuokralaisen tehtäviin. Mikäli asunnossa on sauna, tulee sekin pestä Fortumin mukaan lauteita myöten. Lisäksi ikävä lattiakaivon tyhjentäminen hiuksista on osa muuttosiivousta.

Asunnossa on yleensä myös sellaisia siivouskohteita, jotka eivät välttämättä ensimmäisenä juolahda mieleen. Tällaisia ovat esimerkiksi ilmanvaihtoventtiilien ja liesituulettimen puhdistaminen, jotka myös kuuluvat loppusiivoukseen. Myös jääkaappi tulee siivota ja pakastin sulattaa. Fortum muistuttaa jynssäämään myös kauttaaltaan uunin pelteineen.

Ikkunoiden pesu sen sijaan ei ole Etuoven mukaan pakollista, jos ikkunat eivät ole kovasti likaiset tai asiasta ei ole esimerkiksi jo sopimuksessa erikseen sovittu.

Lue myös: Muutto tulossa? 10 asiaa, jotka muuttajan kannattaa laittaa muistilistalle

Lähteet: Fortum, Etuovi

Kilpailut

Uusimmat