Kuva: Shutterstock

Nyt on juuri oikea hetki tehdä yksi kotityö, joka hankaloituu kevään myötä huomattavasti

03.01.2024 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pakastimen jääkerrosta ei pidä päästää kasvamaan liiaksi.

Pakastimen sulattaminen ei liene kenenkään suosikkiharrastus, mutta jos omaa urakkaansa haluaa helpottaa, kannattaa toimeen silti tarttua juuri nyt. Pakkassää luo käytännölliset puitteet pakastimen sulattamiselle, sillä pakasteita ei tarvitse suuremmin pakkailla kylmälaukkuihin, vaan ne voi suoraa kantaa esimerkiksi pihalle tai parvekkeelle. 

Ennen sulattamista pakastin kannattaa hetkellisesti kytkeä myös pakastusteholle, jolloin kylmempinä elintarvikkeet kestävät siirtelyn paremmin. Pakastimen sulattamista ei myöskään kannata lykätä liian pitkälle. Martat ohjeistaa, että suositeltavaa on sulattaa pakastin, kun jääkerros on korkeintaan puoli senttiä, sen paksummaksi sitä ei kannattaisi päästää.

Pakastimen sulattamisen ajaksi kytke pakastin pois päältä ja tyhjennä kaikista elintarvikkeista. Sitten vain jätä pakastimen ovi auki ja odottele, että jää alkaa hiljalleen sulaa. Jos toimenpidettä haluaa nopeutttaa, voi pakastimeen sijoittaa lämpimän vesiastian, jonka höyry alkaa sulattaa jäätä. Jäätä voi myös varovasti yrittää hetken kuluttua irroitella liuskoittain, mutta tässä täytyy olla hyvin tarkkana, ettei vahingoita pakastimen seiniä.

Sulanut vesi ohjataan pakastimesta pois joko pohjalla olevaa kourua pitkin ulkopuoliseen astiaan tai keräämällä veden pois pohjalta esimerkiksi kauhan tai pyyhkeen avulla. Pakastin on hyvä jättää vielä ovi auki kunnolla kuivumaan ja tuulettumaan, jotta välttää mahdollisen ummehtuneen hajun.

Kun operaatio on valmis, kannattaa hyödyntää jälleen pakastustehoa ja palauttaa teho säilytystehoksi vasta, kun pakastin on saavuttanut -18 asteen kylmyyden.

Lue myös: Miten hyödyntää jouluruuan tähteet ja välttää hävikki? Poimi kekseliäät vinkit talteen

Lue myös: Oletko koskaan puhdistanut astianpesukoneesta tätä osaa? Yllätys voi olla kuvottava

Lue myös: Pesty pyykki ja pyykinpesukone haisevat tunkkaisille - mikä avuksi?

Lähde: Martat

Kilpailut

Uusimmat