Kuva: Shutterstock

Oletko koskaan puhdistanut astianpesukoneesta tätä osaa? Yllätys voi olla kuvottava

17.12.2023 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Likaisen astianpesukoneen voi usein tunnistaa jo hajusta koneessa.

Tiesitkö, että astianpesukoneen sisäisiä osiakin pitäisi välillä erikseen puhdistaa. Pian todennäköisesti haluat tehdä sen säännöllisesti.

Sosiaalisessa mediassa leviää ammattisiivoojaan tekemä Tiktok-video, jolla hän näyttää astianpesukoneesta osan, jota moni tuskin edes tajuaa puhdistaa. Kate Croukampin ylläpitämä Cleanlikeapro-tili on todella lähtenyt Tiktokissa viraaliksi, sillä se on kerännyt jo yli 82 tuhatta seuraajaa ja yli miljoona tykkäystä.

Tiskikoneiden pohjassa sijaitsee suodatin, joka kerää astioista irronneen lian ja ruuan tähteet. Luonnollisesti kosteissa oloissa pitkään muhimaan pääsevät ruuan jäämät voivat kasvaa melko iljettäväksi lopputulokseksi. Croukamp kuvailee videolla näkyvästä siivilästä löytyneen ikään kuin jotain sienikasvustoa. 

Jos iljettäviin osiin ei haluaisi koskea, suosittelee Croukamp ottamaan turvaksi kahdet päällekkäiset kumihanskat. Siivilä on yleensä irroitettava, mutta sen puhdistamisen lisäksi Croukamp suosittaa myös puhdistamaan pohjiaan myöten sen aukon, johon siivilä asetetaan, sillä usein myös sinne voi jäädä lillumaan vettä ja tähteitä. 

Croukamp toteaa myös, että usein astianpesukoneen tilanteen tunnistaa jo hajusta. Jos konetta nuuhkaistessa haisee epämiellyttävältä, on sinne todennäköisesti kertynyt jo jotain, joka alkaa haista. 

Voit katsoa Croukampin havainnevideon alta tai täältä.

Lue myös: Mitä loppusiivoukseen kuuluu? Kattava lista muuttajan avuksi

Lue myös: 5 vinkkiä, joiden avulla pidät kodin aina siistinä

Lue myös: MTV: Likainen liesituuletin on tulipaloriski - niksi, jolla puhdistat sen nopeasti ja helposti

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat