Tee itse herkullista sinappisilakkaa - ohje ohessa

16.12.2012 10:15 - Heli Thoren

Joulupöydän klassikon sinappisilakoiden tekeminen onnistuu kotikeittiössäkin.

Sinappisilakat

10 annosta

300 g silakkafileitä

Liemi:

1 dl väliviinietikkaa (10%)

5 dl vettä

1/2 rkl suolaa

Kastike:

2 rkl tavallista sinappia

1 rkl dijonsinappia

3 rkl sokeria

1 rkl sitruunamehua

1 rkl punaviinietikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl vettä

1 1/2 maissiöljyä

1/2 dl kermaviiliä

2 rkl hienonnettua tilliä

suolaa ja valkopippuria

Koristeluun:

tilliä

1. Poista silakkafileistä nahka.

2. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään ja kaada liemi silakkafileiden päälle.

3. Anna seistä 10-11 tuntia. Ota silakkafileet liemestä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.

4. Sekoita kastikeainekset kulhossa öljyä, kermaviiliä ja tilliä lukuun ottamatta. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.

5. Vatkaa joukkoon öljy, jolloin kastike sakenee.

6. Lisää kermaviili ja tilli. Mausta kastike suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

7. Sekoita kastike varovasti silakkafileiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

Innostuitko kokkaamaan jouluherkkuja itse? Lisää reseptejä ruotsalaisen gourmet-kokin Leif Mannerströmin malliin Perinteistä joulupöytään -kirjasta, Wsoy

Lue alkuperäinen uutinen:

JOULUKALENTERI Luukku 16 Tee itse herkullista sinappisilakkaa - ohje ohessa (The Voice | 16.12.2012 )

The Voice ja The Voice kuuluvat SBS Mediaan.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat