Laihduttajan korvapuustissa on vain 105 kaloria - katso helppo resepti ja kokeile!

24.01.2013 16:45 - Karoliina Kotala

  Monen suomalaisen uudenvuodenlupaus koski terveellisempiä elämäntapoja ja ehkäpä muutaman kilon kevyempää olemusta. Herkuista ei ole kuitenkaan pakko luopua kokonaan, vaan rasvaisimmat herkut voit korvata kevyemmillä versiolla.

Erinomainen valinta ruokavaliotaan tarkkailevalle herkkusuulle ovat laihduttajan korvapuustit, joissa yhdessä on vain 105 kilokaloria. Reseptin ohjeesta tulee korvapuusteja noin 24 kappaletta ja valmistamiseen kuluu noin 1,5 tuntia.

Ainekset taikinaan:

125 g rahkaa
25 g hiivaa
25 g voita
2 ½ dl kevytmaitoa
3/4 dl ruokokidesokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja

Ainekset täytteeseen:

1 ½ tl kanelia
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl margariinia

Koristeluun ja voiteluun kananmunaa ja raesokeria.

1. Murenna hiiva astiaan. Sulata samalla voi kattilassa ja sekoita maidon ja rahkan sekaan. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi, kaada astiaan jossa hiiva on ja sekoita. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli noin 30 x 40 -senttisiksi neliöiksi. Levitä päälle margariini, sokeri ja kaneli. Sen jälkeen rullaa neliöt ja leikkaa ne 12 palaan.

3. Aseta pullat leivinpaperille ja anna jälleen nousta noin puoli tuntia.

4. Voitele lopuksi pullat vatkatulla kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 250-asteessa noin seitsemän minuuttia.

Lähde: Fit-lehti

Kilpailut

Uusimmat