Tuore väite: Kolmilapsisen perheen arki stressaavinta, neljän kasvattaminen kaikkein helpointa!

07.05.2013 14:45 - Reetta Haverinen

Monet olettavat että suurten lapsiperheiden arki on stressaavaa ja mitä useampi pellavapää perheeseen kuuluu, sen uupuneempia vanhempia ovat. Uusi tutkimus kuitenkin väittää, että asia ei todellisuudessa ole näin.

Uusien tutkimustulosten mukaan kolmilapsisen perheen vanhemmilla on kaikkein eniten kestämistä. Kun lasten lukumäärä nousee neljään, helpottuu vanhempien stressi huomattavasti. Tutkimuksen mukaan kahden lapsen kasvattaminen onnistuu vielä vanhemmilta helposti. Kun perheeseen saapuu kolmas taapero, alkaa arki muuttua hankalammaksi.

Today-nettisivuston tutkimukseen osallistui 164 amerikkalaisäitiä. Tuloksista paljastui, että kun perheeseen syntyy kolmas lapsi, on muutos varsin merkittävä. Vanhempien kädet eivät tunnu enää riittävän viisihenkisen perheen arjen pyörittämiseen. Vanhemmat stressaavat entisestään, koska kokeilevat pyörittää lapsiperheen elämää mahdollisimman mallikkaasti.

Kun lasten lukumäärä nousee kolmesta neljään, vanhemmat tapaavat antaa periksi ja lopettavat pingottamisen. Newyorkilaisen psykiatrin Janet Taylorin perheeseen kuuluu neljä lasta, ja nainen vahvistaa että neljän lapsen kasvattaminen on paljon mutkattomampaa. Naisen mukaan perfektionistimainen ajattelu loppuu siihen paikkaan, kun tajuaa, ettei kaikkea pysty kontrolloimaan.

- Mitä useampi lapsi perheeseen kuuluu, sen itsevarmemmaksi kasvattajaksi tulet. Enää kodista ei tarvitse pakkomielteisesti tehdä mahdollisimman lapsiturvallista. Sitä vaan luottaa siihen, että kyllä he selviävät, Taylor kertoo

Toinen nelilapsisen perheen äiti Karen Hobert Flynn myöntää myös, että neljännen lapsen synnyttyä nainen osasi vihdoinkin rentoutua ja löysätä nutturaansa. Flynnin mukaan kuusihenkisen perheen arki on myös entistä jännittävämpää.

- Minuuttiaikataulut menettävät myös merkityksensä. Tulet kiitolliseksi jo siitä, että kaikki ehtivät kouluun ajoissa, Flynn lisää.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat