Loppu ininälle - näin rakennat toimivan hyttysansan muovipullosta

20.05.2013 18:00 - Reetta Haverinen

Sano hyvästit hyttysille - tämä pulloansa houkuttelee iniseviä pikkukavereita puoleensa kuin kukkaketo mehiläisiä.

Valoisat yöt ja vehreä luonto houkuttelevat kesäisin monet suomalaiset luonnon ääreen. Telttaretket ja mökkiviikonloput meinaavat kuitenkin tyssätä lyhyeen, jos hyttysmyrkky unohtuu kotiin. Inisevät pikkukaverit tuppaavat pilaamaan monesti myös yöunet, jos makuuhuoneeseen on päässyt livahtamaan yksikin verenimijä.

Tällä helpolla kotikonstilla saat kuitenkin hävitettyä talostasi nämä kutsumattomat vieraat ilman inhottavia hyttyssavuja tai hyönteismyrkkyjä. Tarvitset ainoastaan fariinisokeria, hiivaa, mustaa paperia ja ison muovipullon.

Leikkaa muovipullo poikki puolestavälistä. Sekoita 2 desiä fariinisokeria kiehuvaan veteen ja anna seoksen jäähtyä. Lisää siirapin joukkoon sen jälkeen noin 1 gramma hiivaa. Kaada seos sitten pohjapuoliskoon. Hiiva alkaa pian kehittää hiilidioksidia, joka houkuttelee hyttysiä puoleensa.

Aseta pullon yläpuoli ylösalaisin pullon alapuolen sisään ja teippaa osiot kiinni toisiinsa. Vuoraa pullo sen jälkeen tummalla paperilla niin, että suuaukko jää avoimeksi.

Aseta ansa sen jälkeen kosteaan ja pimeään paikkaan. Ansa alkaa samantien toimia ja parin viikon päästä näet sen uskomattoman tehon.

Jotta hyttyset pysyisivät jatkossakin poissa, muista vaihtaa pulloon uusi sokerivesi joka toinen viikko.

Katso kuva kotitekoisesta hyttysansasta täältä.

Lähde: ThriftyFun

Kilpailut

Uusimmat