Juhlien hitit: Donitsit suklaakuorrutteella
Suklaalla koristellut pienet donitsit viimeistellään värikkäillä nonparelleilla.
Donitsit suklaakuorrutteella
noin 20 kappaletta
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g voita
Kuorrutukseen:
200 g taloussuklaata
Koristeeksi:
Nonparelleja
Paistamiseen:
noin 1 litra rypsiöljyä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sulata rasva ja lisää sekin joukkoon. Jätä taikina kohomaan vajaaksi puoleksi tunniksi.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä taikinasta pitko. Pilko pieniksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Tee pullaan keskelle kunnollinen reikä.
3. Pudota pulla kuumaan (noin 170 asteiseen) öljyyn. Käytä paksupohjaista kattilaa. Anna donitsin paistua öljyssä niin, että se ruskistuu. Käännä donitsi ja paista toinen puoli. Nosta valmis donitsi reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
4. Sulata taloussuklaata vesihauteessa. Kaada sulanut suklaa syvälle lautaselle. Dippaa donitsi suklaaseen ja nosta paperille jäähtymään. Ripottele päälle nonparelleja, kun suklaa on vielä kosteaa. Jos dippaaminen on vaikeaa, voit myös valuttaa suklaata lusikalla donitsien päälle.