Rikotuista lasagnelevyistä saa myös herkullista pastaa - kokeile sienalaisen herkun reseptiä
Oletko aiemmin valmistanut Sienalaista Straccettia eli rikottua pastaa? Kokeile ja maista. Mukana myös video reseptin valmistuksesta.
Haluatko yllättää ystäväsi valmistamalla illalliseksi herkullista pastaa? Alla olevan reseptin avulla voit valmistaa Sienalaista straccettia.
Sienalainen Straccetti
neljälle henkilölle
Ainesosat:
400g tuoretta lasagnelevyjä
4 kpl Toscanan makkaraa (voimakas salami sopii myös)
1 kpl punaista sipulia
500g tölkitettyä luumutomaattia
1 kpl punaista chiliä
suolaa
neitsytoliiviöljyä
100g raastettua Parmigiano Reggiano juustoa
Resepti:
1. Pilko chili ja punainen sipuli, sen jälkeen esilämmennä ne oliiviöljyssä pannulla. Paista keskilämmöllä noin kolme minuuttia.
2. Pilko makkarat pieniksi paloiksi ja lisää pannulle paistumaan.
3. Käytä käsiäsi murskataksesi luumutomaatit ja lisää ne sen jälkeen pannulle.
4. Kypsennä aineksia pannulla noin 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.
5. Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää siihen ripaus suolaa.
6. Riko lasagnelevyt erikokoisiksi suikaleiksi pituussuunnassa.
7. Kun vesi kiehuu, lisää pastat kattilaan ja keitä kolmesta neljään minuuttiin.
8. Kun pasta on valmis, lisää se pannulle kastikkeen kera.
9. Sekoita ja kypsennä pastaa minuutin ajan.
10. Laita ruoka kulhoon ja lisää päälle Parmigiano Reggianoa raastettuna. Nauti.
Katso video täältä.
Lähde: Askmen