Yksinhuoltajuus ei vaikuta lapsen onnellisuuteen - suuri tutkimus todistaa

25.04.2014 17:15 - Katariina Näreaho

Tuore brittitutkimus todistaa, että ydinperheiden lapset eivät ole sen onnellisempia kuin yksinhuoltajaperheiden pienimmätkään.

Lapsen on parempi kasvaa molempien vanhempiensa kanssa. Tämä uskomus istuu tiukassa. Nyt kuitenkin ajatusmaailmaa on syytä muuttaa, sillä tuore tutkimus osoittaa uskomukset vääriksi.

Isossa-Britanniassa on tehty suuri selvitys, jossa seurattiin 12 000 lapsen hyvinvointia. Tutkijat havaitsivat, että yksinhuoltajavanhemman kanssa kasvanut lapsi ei ole sen onnettomampi kuin muut ikätoverinsa. Tämä onkin helpottava tieto pareille, jotka pysyvät yhdessä vain lastensa takia.

- Hyvät perhesiteet ovat tärkeämpiä kuin se, kenestä perhe muodostuu, tutkija Jenny Chanfreau kertoo.

Tutkimukseen osallistuneet jaettiin kolmeen ryhmään: ydinperheen, yksinhuoltajaperheen sekä uusperheen lapset. Lapsilta kysyttiin, kuinka usein he kokevat olevansa onnellisia. Jokaisessa ryhmässä vastaukset jakautuivat samalla tavalla. Jopa 36 prosenttia vastasi olevansa onnellinen koko ajan. Loput kertoivat olevansa onnellisia silloin tällöin tai ei koskaan.

Lasten mukaan huutavat vanhemmat, sisarusten kanssa riiteleminen ja koulussa kiusaaminen saivat heidät eniten onnettomiksi.

- Jos vanhemmat pysyvät lastensa vuoksi yhdessä, mutta riitelevät jatkuvasti, huutavat lapsilleen, eivätkä syö yhdessä, he tekevät lapsensa onnettomiksi, Chanfreau tähdentää.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat