Älä heitä banaaninkuoria pois - voit käyttää ne hyödyksi yllättävän herkullisella tavalla

19.06.2014 18:33 - Minna Talstila

Hedelmien terveellisimmät osat heitetään usein roskakoriin. Niille on kuitenkin monia herkullisia käyttötarkoituksia. 

Banaaninkuorista melonin siemeniin ja sipulin kuoriin - useimmiten nämä hedelmien ja vihannesten osat heitetään suoraan roskakoriin. Ravitsemusterapeutti Sarah Schenker kertoo Daily Mailylle, miksi niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. 

- Monien hedelmien ja vihannesten kuoret ja lehdet ovat värikkäämpiä kuin itse sisältö. Tämä on merkki siitä, että niissä on paljon hyviä ravintoaineita, kuten suojaavia antioksidantteja. Kuoret, varret, lehdet ja keskustat ovat myös täynnä kuituja, Schenker selittää. 

Tuoreiden tutkimusten mukaan banaaninkuorissa on esimerkiksi paljon seratoniinia, joka voi kohentaa mielialaa. Kuoret voi hyvin syödä, vaikka ne näyttävätkin sitkeiltä ja nahkamaisilta. 

Kuoria voi käyttää hyödyksi leipomisessa. Kokki Aldo Zilli kertookin Daily Mailylle, että banaaninkuorista voi tehdä esimerkiksi juustokakun. Katso ohjeet juustokakkuun alta. 

Banaaninkuorikakku

Poista kuorten kovat ruskeat osat ja liota kuoria useampi päivä pehmentääksesi niitä. Vaihda vesi päivittäin. Keitä kuoria liottamisen jälkeen ja soseuta ne. 

Tee kakun pohja sekoittamalla 175 grammaa digestivekeksejä ja 75 grammaa voita. Painele kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin kiinteytymään.

Sitten sekoita yhteen 700 grammaa ricottajuustoa, 1,4 desilitraa kuohukermaa, 75 grammaa sokeria, 3 ruokalusikallista vehnäjauhoa ja appelsiininkuorta. Lisää joukkoon varovasti joukkoon 3 ruokalusikallista banaaninkuorista tehtyä sosetta ja kaada seos pohjan päälle.

Paista uunissa 25 minuuttia 150 asteessa. Anna jäähtyä ennen kuin poistat kakun vuoasta. Koristele banaanilla. 

Jos haluat tietää, miten voit käyttää hyödyksi sipulin kuoret tai melonin siemenet, voit lukea loput yllättävät ohjeet täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat