Sipsit, jauhot, suklaat – 8 yllättävää ruoka-ainetta, jotka voi pakastaa

21.07.2014 13:39 - Linda Arponen

Joko olet pakastanut kesän mansikat? Nyt voit pakastaa monia muitakin asioita, joita et ole ennen tajunnutkaan.

Kaikki tietävät perusasiat, joita voi laittaa pakastimeen, kuten jäätelöt ja marjat. On kuitenkin olemassa paljon myös sellaisia ruoka-aineita, joita ei monikaan ole tullut ajatelleeksi pakastaa.

Ohessa lista sellaisista ruoista, jotka voit laittaa pakastimeen jäätymään.

Avokadot

Avokadot voi pakastaa, mutta sulatettuna niiden maku ei välttämättä ole enää niin herkullinen, jos ne haluaa syödä sellaisenaan. Näin siksi, että pakastaminen muuttaa avokadojen rakennetta. Sulatetut avokadot käyvät kuitenkin mainiosti dippeihin. Ennen pakastamista pese, puolita ja kuori avokadot. Avokadot voi pakastaa joko puolikkaina tai soseutettuina, lime- tai sitruunamehulla maustettuina. Pakastepusseissa ne voivat säilyä jopa kahdeksan kuukautta.

Valkosipulinkynnet

Valkosipulin voi pakastaa eri tavoilla. Kynnet voi esimerkiksi pilkkoa tai sitten pakastaa sellaisinaan. Vaihtoehtoisesti valkosipulin voi säilöä myös oliiviöljyssä, jolloin seos voi säilyä pakastimessa muutaman kuukauden ajan.

Sipsit

Avattu sipsipussi ei säily hyvänä kovin pitkään. Sipsit voi kuitenkin laittaa pakastimeen ja mikä parasta, ne sulavat nopeasti.

Jauhot

Jauhojen elinaika voi pidentyä pakastimessa. Voit siis siirtää ne pois ruokakaapistasi. Myös monet leipurit säilyttävät jauhoja kylmässä, sillä viileät raaka-aineet voivat tehdä tietyistä leivonnaisista rapeampia.

Keitetty riisi ja pasta

Pakasteaterioissa ei tietenkään ole mitään uutta, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että voit laittaa tavallisen ylijäämäriisisi ja -pastasi myös pakastimeen? Voit laittaa ruoat kerta-annosrasioihin, jolloin saat ne kätevästi käyttöön. Kun sulatat riisin tai pastan, ripottele niiden päälle hiukan vettä ja lämmitä sitten mikrossa.

Pesto

Myös peston, joko itsetehdyn tai kaupasta ostetun, voi säilöä pakastimeen. Jäädytettynä pesto voi säilyä jopa kuukausia. Varmista kuitenkin ennen pakastamista, että pesto on tarpeeksi isossa astiassa, jotta tuotteella on varaa laajentua.

Pastakastike ja tomaattipyree

Tomaattikastikkeita voi myös helposti jäädä yli. Loput voi kuitenkin onneksi laittaa pakastimeen. Älä kuitenkaan pakasta kastikkeita omissa purkeissaan, sillä jäätyessään nesteet laajenevat ja tarvitsevat sitä varten enemmän tilaa, aivan kuten pestonkin tapauksessa.

Suklaa

Suklaan pakastaminen on taitolaji. Jos sen laittaa suoraan huoneenlämmöstä pakkaseen, voi se muuttua muruiseksi. Tämän vuoksi suklaa pitää viilentää hitaasti. Laita se siis ensin jääkaappiin ja siirrä vasta sitten pakastimeen, jossa se voi säilyä jopa puoli vuotta.

Lue pidempi lista täältä.

Kerroimme aiemmin myös ruoka-aineista, joita ei tulisi pakastaa. Lue juttu täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat