Elvytä väljähtänyt kuohuviini ja pelasta kuivuneet leivokset - 7 näppärää keittiöniksiä

08.12.2014 20:15 - Reetta Haverinen

Rebecca DiLiberton nokkelille keittiönikseille löytyy taatusti käyttöä myös monen suomalaisen keittiössä.  

Moni kotikokki tietää, että punaviinitahran saa helposti katoamaan suolalla lähes mistä vain. On kuitenkin olemassa liuta niksejä, joista vain harva tietää.

Rebecca DiLiberto paljastaa kirjassaan Penny Saving Household Helper käytännöllisiä vinkkejä, joilla voit säästää sekä aikaa että rahaa. Oletko esimerkiksi kuullut seuraavista:

1. Voit testata kananmunan tuoreuden asettamalla sen vesilasiin. Tuoreet kananmunat kelluvat, pahentuneet uppoavat.

2. Kuivahtaneet muffinsit muuttuvat hetkessä herkullisiksi ja vastustamattomiksi, kun pirskotat leivosten päälle hieman vettä, laitat ne paperipussiin ja asetat pussin noin 10 minuutiksi kuumaan uuniin. Vesihöyry tekee eilispäivän leivonnaisille ihmeitä.

3. Kun et irrota banaaneita tertustaan, ne pysyvät pidempään tuoreina. Tertusta irrotetut banaanit tummuvat hetkessä.

4. Voit estää suolan paakkuuntumisen suolasirottimessa laittamalla riisinjyviä suolan sekaan.

5. Fariinisokeri ei kovetu kun sitä säilyttää jääkaapissa. Jos sokeri on jo ehtinyt kovettua, saat siitä taas pehmeää kun laitat sokerin kanssa samaan pussiin palan tuoretta leipää tai lohkon omenaa.

6. Saat retiiseistä, sellereistä ja porkkanoista taas tuoreita ja rouskuvia kun asetat ne jääkylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, jonka pohjalle on laitettu viipale raakaa perunaa.

7. Älä heitä väljähtänyttä kuohuviiniä tai samppanjaa menemään, vaan laita pulloon muutama rusina. Rusinan sokerit herättävät juoman taas eloon.

Lue loput vinkeistä täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat