Jospa antaisit tänä vuonna aineettoman joululahjan? 5 hyvää tekevää vinkkiä

17.12.2014 18:45 - Linda Arponen

Ne ihmiset, jotka eivät välitä tavarasta, voivat kuitenkin ilahtua hiukan erilaisesta joululahjasta.

Monilla meistä kaapit pursuavat tavaraa, eikä joululahjojen saanti juurikaan houkuta. Lahjattomaksi läheistään ei kuitenkaan tarvitse jättää, vaan tässä tapauksessa kannattaa kääntyä aineettomien lahjojen puoleen.

Aineettomia lahjoja löytyy nykyään monia erilaisia, joista voi valita mieleisensä itse kullekin. Listasimme alle muutaman hyvän vaihtoehdon niille ihmisille, jotka voisivat harkita aineettoman lahjan ostamista läheiselleen.

Pelastakaa Lasten Toivekauppa

Toivekaupan lahjat liikkuvat 5-175 euron välillä. Lahjoilla voi auttaa haavoittuvissa oloissa eläviä lapsia ja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi päivä suomalaiselle lapselle tukiperheessä, koulupuku nepalilaiselle lapselle tai harrastustoimintaa lastenkotilapselle Venäjän Karjalassa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Joululahja luonnolle

Luonnonsuojeluliiton kautta voit auttaa luontoa ja sen eläimiä. Lahjojen hinnat liikkuvat 5-100 euron välillä. Voit valita esimerkiksi siilille pihakaverin, liito-oravalle kotikolon, saimaannorpalle uimarauhan tai karhulle korpimaita.

Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen Lahja

Toisenlaiset lahjat auttavat kehitysmaiden ihmisiä. Lahjojen hinnat liikkuvat 5-1200 euron välillä. Rahoilla toimitetaan kehitysmaiden ihmisille eläimiä, kuten kanoja, vuohia ja sikoja. Lisäksi voit valita lahjaksi esimerkiksi moskiittoverkon, puuntaimia, yrittäjyyskoulutuksen naiselle tai vaikkapa kaivon.

Luonto-Liiton Krääsätön joulu

Krääsätön joulu ei nimensä mukaisesti halua antaa tavaralahjoja. Sivusto tarjoaakin erilaisia lahjakortteja niille, jotka eivät itse sellaisia ehdi tai halua alkaa askarella. Lahjakortit eivät maksa mitään, vaan ne voi suoraan tulostaa tai lähettää ystävälleen sivustolta. Vaihtoehtoina on lahjakortteja vaikkapa lastenhoitoon, yhteiselle illalliselle, leffailtaan tai seikkailuun.

HSY:n Annajotainmuuta.fi

Helsingin seudun ympäristöpalvelut tarjoaa sivuillaan erilaisia elämyslahjoja, joiden tavoitteena on vähentää jätteen määrää. Lahjakortin saa sivuston kautta toimitettua vaikkapa lahjan saajan Facebook-seinälle. Lahjoilla voi antaa esimerkiksi hyvää mieltä tai erilaisia palveluita läheiselle. Sivuston kautta lahjoja ei kuitenkaan osteta, joten se toimii hiukan samalla tavalla kuin Krääsätön joulu. Lahjakorttivaihtoehtoina on esimerkiksi akupunktiohoito, juttuseuraa, auton renkaiden vaihto, gradun oikoluku, itse leivottu leipä, kielikurssi tai runo vuoden jokaiselle päivälle.

Olemme kertoneet aiemmin myös Rakenna joulupuu -keräyksestä, jolla voi antaa joululahjan esimerkiksi varattoman perheen lapselle. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat