Valmiina uudenvuoden juhlintaan: Opettele jäähdyttämään viinipullo nopeasti

28.12.2014 14:15 - Linda Arponen

Heitätkö viinipullon hädissäsi pakastimeen viilentymään? Muutamalla niksillä voit hoitaa jäähdyttämisen jopa tätä tehokkaammin.

Jäivätkö viinipullot taas lämpimään liian pitkäksi aikaa? Haluaisitko jo avata pullon kuohuvaa, muttet viitsisi odottaa sen viilentymistä jääkaapissa?

Ohessa on kerrottu neljä tilanteen pelastavaa niksiä, joiden avulla voit viilentää pullollisen viiniä alle 20 minuutissa.

Lisää suolaa

Monet tietävät niksin, jonka mukaan sankoon laitetaan kylmää vettä ja jäitä, jotka viilentävät viinipullon. Jos kuitenkin lisäät jäiden ja veden sekaan myös hieman suolaa, saat viilenemisprosessia nopeutettua. Suola nimittäin jäähdyttää veden nopeammin, kuitenkaan muuttamatta sitä jääksi. Samalla sangossa oleva viinipullo viilenee vauhdikkaammin.

Pyöräytä pulloa

Jos edellinen sekoitus ei tunnu olevan kuitenkaan vielä tarpeeksi nopea, pidä sanko lähelläsi ja pyöräytä pulloa kevyesti jäävedessä muutaman minuutin välein. Pullon pyöräytys saa sisällön liikkeelle, jolloin suurempi osa viinistä pääsee kosketuksiin kylmän lasin kanssa. Samalla juoma viilenee nopeammin. Muista kuitenkin, että tämä keino toimii parhaiten muiden kuin kuohujuomien kanssa, ellet halua viinisuihkua päällesi.

Kostuta

Viinipullon laittaminen pakastimeen on myös klassinen viilennyskeino, mutta tätäkin prosessia voidaan nopeuttaa. Kastele siis puhdas keittiöpyyhe ja kiedo se pullon ympärille ennen kuin laitat sen pakkaseen. Kosteus johtaa ja pitää kylmyyttä yllä paremmin, joten jäinen pyyhe pullon ympärillä varmistaa, että koko pullo tulee jäähdytettyä.

Jaa laseihin

Pienemmät nestemäärät viilenevät nopeammin, joten jos sinulla on todella kiire, kaada viini laseihin ja laita ne sen jälkeen jääkaappiin tai pakastimeen viilenemään. Muista kuitenkin laittaa lasit mahdollisimman tasaiselle alustalle, jottei lopputuloksena synny pelkkää sotkua.

Jos kuohuviinisi on kuitenkin päässyt väljähtämään, voit lukea aikaisemmasta jutustamme, kuinka voit sen vielä pelastaa.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat