Jäikö joulusta laatikoita yli? Leivo helpolla ohjeella rieskoja
Joulun jämälaatikoista syntyy ihana ja mehevä leipä.
Rieska joululaatikoista
5 dl porkkana-, lanttu tai perunalaatikkoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl voita taikinaan
1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille lastalla tai veitsellä. Noin sentin paksuudelta taikinaa on sopivasti. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
3. Paista rieskaa uunissa 220 asteessa noin puolen tunnin ajan, kunnes rieska on saanut kauniin värin pintaansa. Nauti rieska lämpimänä voin kera.
Kilpailut
Uusimmat
Tunnistatko puut yhden kuvan perusteella? Tee testi ja selvitä tietotaitosi
Suomalaisten asenteet mielenterveyskuntoutujia kohtaan negatiivisempia kuin 14 vuoteen
Alexander Stubb vierailee ensi viikolla Mikkelissä - tavattavissa yleisötilaisuudessa
Vieläkö nurmikkoa pitää leikata? Puutarhaneuvoja vastaa ja jakaa sopivan talvehtimiskorkeuden
Testasimme viisi kosteuttavaa jalkavoidetta – kaksi tuotetta nousi jaetulle ykkössijalle
Näytä lisää