Jäikö joulusta laatikoita yli? Leivo helpolla ohjeella rieskoja
Joulun jämälaatikoista syntyy ihana ja mehevä leipä.
Rieska joululaatikoista
5 dl porkkana-, lanttu tai perunalaatikkoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl voita taikinaan
1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille lastalla tai veitsellä. Noin sentin paksuudelta taikinaa on sopivasti. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
3. Paista rieskaa uunissa 220 asteessa noin puolen tunnin ajan, kunnes rieska on saanut kauniin värin pintaansa. Nauti rieska lämpimänä voin kera.
Kilpailut
Uusimmat
Haku vuoden 2026 Uuden Musiikin Kilpailuun alkaa pian
Duudsoneilta uusi elokuva: "Palaamme 15 vuoden jälkeen tekemään stuntteja"
HS: Marimekko poistaa valikoimastaan klassisen Mari-paidan
Dakota Johnson käytti uutuuselokuvassa ensimmäistä kertaa intiimikoordinaattoria: "Hän oli mahtava"
Lisää vakavia legionellatartuntoja havaittu - syy löytynee pihatöistä
Näytä lisää