Näkemiin joulu: Ohjeet kuusen siistiin ja helppoon purkamiseen

06.01.2015 12:15 - Linda Arponen

Oikeilla tekniikoilla joulukuusen saa purettua mahdollisimman siististi ja vaivattomasti.

Monista saattaa tuntua juuri nyt siltä, että vastahan he kuusen koristelivat ja nyt se pitäisi kuitenkin jo alkaa laittaa pois. Kuusen purkamisessa kannattaa joka tapauksessa olla järjestelmällinen, jotta prosessi on mahdollisimman kivuton eikä koti ole sen jälkeen yltä päältä neulasissa.

Joulukuusi kannattaisi purkaa viimeistään neljän viikon jälkeen

Kuuset eivät säily sisätiloissa ikuisesti. Vaikka kuusta kastelisi säännöllisesti, alkaa se luultavasti olla kuukauden jälkeen niin kuiva, että siitä voi tulla jo paloturvallisuusriski.

Pura takaperin

Poista ensin koristeet, jotka laitoit kuuseen viimeisenä. Näin saat koristeet laatikkoihin samassa järjestyksessä kuin ne olivatkin.

Jätä alusmatto viimeiseksi

Voit laittaa myös vaikkapa pyyhkeitä lattialle kuusen alle, jotta ne pehmentävät vahingossa tipahtavien koristeiden matkaa.

Pidä kuusen valot päällä koristeita poistaessasi

Näin saat kuuseen enemmän valoa ja näet paremmin, jos sinne meinaa jäädä koristeita. Lisäksi voit tarkistaa, jos jokin valoista on palanut. Jos jaksat olla kaukaa viisas, käy ostamassa alennuksesta jo nyt varalamput ensi joulun varalle.

Huolehdi, etteivät valot mene solmuun

Poista valot varovaisesti, yksi kerrallaan. Estä johdon solmuuntuminen kietomalla johtoa käsivartesi ympärille kuten tekisit muidenkin johtojen kanssa.

Minimoi irtoneulasten määrä

Aseta lattialle kuusen viereen iso kangas, kuten lakana. Mikäli kuusenjalassa ei ole vettä, kaada kuusi jalkoineen lakanalle. Tähän vaiheeseen kannattaa pyytää mukaan toinen ihminen. Kun kuusi makaa maassa, poistakaa jalka. Mikäli jalassa on vielä vettä, pitää se yrittää poistaa ennen kuusen kaatoa, mikäli haluaa välttää vesilammikon lattialla. Kun kuusi makaa lakanalla, tarttukaa lakanoiden molempiin reunoihin ja kantakaa tai vetäkää kuusi ulos kuin se makaisi paareilla. Rullatkaa se lopuksi ulos lakanasta.

Imuroi ne, mitä jäi jäljelle

Tarkista, ettei lattioille ja matoille jäänyt kuusen koristeita, koukkuja tai muuta, joka voisi tukkia imurin. Tämän jälkeen imuroi pois loput neulaset.

Lue myös: Imurointi, moppaus, kaappien järjestely! Katso paljonko siivoaminen kuluttaa kaloreita

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat