6 asiaa, jotka kannattaa tehdä jo ennen aamuyhdeksää

18.02.2015 07:15 - Eeva Rajala

Jos et koe olevasi aamuihminen, voit parantaa aamujasi tekemällä niistä hieman helpompia itsellesi.

Good Housekeeping -lehti listaa asioita, joita kannattaa tehdä jo ennen aamuyhdeksää, jotta aamusta tulee rennompi tai edes vähän siedettävämpi.

1) Nouse ylös heti herätyskellon soitua

Kokeile elää vaikka ensi alkuun viikko ilman torkutusta. Vaikka vartin tai puolentunnin lisäunet kuulostavat hyvältä idealta, sekoitat vain sisäistä kelloasi turhaan ja huomaat uuvahtavasi täysin kesken työpäivän.

2) Ole puoli tuntia ilman kännykkää

Kun heräät, yritä rajoittaa ruudun tuijottelua. Heräile rauhassa ja ole edes puoli tuntia ilman kännykkääsi. Teknologia seuraa sinua kuitenkin koko loppupäivän. Muista myös, ettei kännykän paikka edes ole lähellä sänkyäsi.

3) Petaa sänkysi

Sängyn petaaminen antaa ihmiselle yleensä enemmän kuin uskookaan. Se tuottaa tyytyväisyyden tunnetta, ja lisäksi sängyssä myös nukkuu paremmin. Jos olet erityisen laiska sängyn petaaja tai kiire yllättää aamulla, voit kokeilla helppoa petausniksiä. Katso se täältä!

4) Juo lasillinen kylmää vettä

Lasillinen haaleaa tai kylmää vettä raikastaa hetkessä. Lisäksi yön jälkeen kehosi kaipaa nesteitä. Kahvi voi tehdä myös terää ja saada mielen virkeäksi. Muista juoda kahvikuppisi rauhassa.

5) Syö ravitseva aamupala

Aamupalasta sanotaan aina, että se on päivän tärkein asia, ja niin ei sanota turhaan: Se herättää aineenvaihdunnan ja auttaa estämään turhaa mässäilyä myöhemmin päivällä. Vaikkei aamulla olisi kovinkaan paljon aikaa, nopeakin aamupala - täysjyväpaahtoleipä ja keitetty kananmuna - on hyväksi koko päivän jaksamisen kannalta.

6) Aseta tavoite

Kirjoita heti aamulla muistiin jonkinlainen tavoite päivääsi liittyen. Voit myös toistaa jonkinlaisen positiivisen mantran joka aamu, jotta mielialasi nousee. Mitä tahansa kirjoitat tai sanotkin, anna sen viedä päivääsi positiiviseen suuntaan.

Lue myös: Onko herääminen aina yhtä tuskaa? 10 helppoa askelta aamuihmiseksi

Lähde: Good Housekeeping

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat