Harkitsetko suuria huonekaluostoksia? 6 kysymystä, jotka kannattaa kysyä sitä ennen

19.02.2015 08:15 - Linda Arponen

Uudesta sohvasta tai sängystä on mukava haaveilla, mutta kannattaako sellaista kuitenkaan juuri nyt ostaa?

Uusia huonekaluja pitää aina välillä hankkia. Edelliset saattavat hajota, jäädä liian pieniksi kasvavalle perheelle tai sitten vain tekee mieli muuttaa sisustusta.

Ennen kuin kuitenkaan ryntäät hankkimaan uutta ruokapöytäkokonaisuutta, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset.

Tarvitsenko sitä?

Onhan huonekalu toki kaunis ja tykkäät siitä kovasti, mutta kysymys kuuluu, tarvitsetko sitä todella? Parantaako se elämääsi ja onko se välttämätön kotonasi? Jos ei, kävele pois ja anna halujesi hellittää.

Onko minulla siihen varaa?

Onko sinulla tarpeeksi rahaa tililläsi tämän huonekalun ostoa varten? Jos joudut maksamaan sen luotolla ja syömään sen vuoksi nuudeleita seuraavan kuukauden ajan, ei sinulla ole siihen varaa. Ota siis askel taaksepäin ja ala säästämään.

Mahtuuko se fyysisesti kotiini?

Suuret huonekalumyymälät voivat hämätä mielessäsi olevia mittasuhteita. Älä mene lankaan ja osta huonekalua, joka ei mahdu kotiisi. Osta vasta sitten, kun olet tehnyt tarkat mittaukset kodistasi.

Pidänkö siitä vielä huomennakin?

Olet löytänyt elämäsi rakkauden tänään, mutta pidätkö siitä vielä vuodenkin päästä, kun asut mahdollisesti uudessa asunnossa? Entäpä viiden vuoden päästä? Jos aiot siis käyttää paljon rahaa huonekaluun, varmista, että se on tarpeeksi monipuolinen kestääkseen ainakin yhden muuton.

Kestääkö se kulutusta pitkällä aikavälillä?

Korkea hinta ja korkea laatu eivät aina korreloi. Varmista, että tämä huonekalu voi kestää kotisi normaalia kulutusta. Esimerkiksi kallis antiikkimatto ja tavaroita tuhoava koira eivät ole luultavasti paras mahdollinen, eikä taatusti halvin, yhdistelmä.

Voinko löytää edullisemman vaihtoehdon?

Olet löytänyt huonekalun, josta pidät, mutta voitko löytää vastaavan vielä halvemmalla? Ennen kuin ostat, nuku siis yön yli ja selvitä, voitko löytää jostain vielä edullisemman vaihtoehdon.

Lue myös: Meneekö hermo huonekaluja kootessa? Innovatiivinen keksintö ratkaisee pulman - katso

Lähde: PopSugar

Uusimmat