Ole hyvä esimerkki lapsille – 8 neuvoa jokaiselle tädille ja sedälle

06.04.2015 18:15 - Linda Arponen

Vanhempien sisarukset voivat olla lapsille lähes yhtä tärkeitä aikuisia kuin äiti ja isä.

Tätinä, setänä tai enona oleminen on mukavaa. Saat viettää aikaa lasten kanssa, mutta sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi heidän nukutuksestaan tai ruokkimisestaan päivittäin.

Toisaalta tätinä tai setänä olemiseen liittyy myös vastuuta. Sinun täytyy tasapainotella roolissasi lasten ystävänä ja varavanhempana. Sinun pitää esimerkiksi miettiä, kuinka voit pitää hauskaa lasten kanssa ilman, että hemmottelet heitä pilalle.

Seuraavilla neuvoilla voit olla hyvä täti, setä tai eno sisarustesi lapsille:

Ole ylimääräinen korvapari

Joskus lapset kaipaavat aikuisen neuvoja, mutta kuulisivat niitä mielellään joiltakuilta muilta kuin vanhemmiltaan. Anna sisarustesi lasten tietää, että olet henkilö, jonka puoleen he voivat kääntyä ilman pelkoa tuomitsemisesta. Kerro myös, ettet jaa heidän salaisuuksiaan heidän vanhempiensa kanssa. Ellei asia ole tietenkin sellainen, joka vanhempien on pakko tietää.

Noudata vanhempien sääntöjä

Johdonmukaisuus on keskeinen asia lasten kasvattamisessa. On siis tärkeää, ettet eksy kauas lasten vanhempien asettamista säännöistä. Lapset yrittävät horjuttaa sinun päätöksiäsi söpöillä ilmeillään ja sanoillaan, mutta on tärkeää pysyä tiukkana.

Vietä aikaa lasten kanssa niin, että vanhemmat saavat vapaa-aikaa

Jos äiti ja isä vaikuttavat äärimmäisen stressaantuneilta tai kaipaavat kipeästi omaa vapaa-aikaa, tarjoudu auttamaan heitä. Pääset viettämään laatuaikaa lasten kanssa ja samalla vanhemmat saavat kaipaamaansa tauon.

Hemmottele lapsia, mutta älä liioittele

Jos viet lapset joskus jäätelöille tai tuot heille tuliaisia matkoiltasi, ovat asiat oikein mukavasti. Sinun ei kuitenkaan tarvitse syytää heille hurjia määriä rahaa joka kerta, kun tapaat heidät. Rakkautesi on kuitenkin paras asia, jota voit heille antaa.

Ole mukana pienissäkin hetkissä

On helppoa osallistua aina lasten syntymäpäiville, mutta loppujen lopuksi lapsille on enemmän merkitystä sillä, kun tulet katsomaan heidän tanssinäytöstään tai onnittelet heitä irronneesta hampaasta.

Älä valitse suosikkeja

Katso, että osoitat saman verran hellyyttä ja huomiota kaikkia sisarustesi lapsia kohtaan. Kahdenkeskinen aika jokaisen kanssa on hyvä tapa saada heidät tuntemaan itsensä erityisiksi ilman, että suosit ketään.

Älä puhu lapsille pahaa heidän vanhemmistaan

Vaikka olisitkin eri mieltä jostakin asiasta, jonka heidän vanhempansa tekivät, on tärkeää, että pidät mielipiteesi vain itselläsi. Et halua kuitenkaan aloittaa riitaa lasten vanhempien kanssa. Anna sen sijaan lapsille neuvoja siitä, kuinka tilanne kannattaa käsitellä.

Ole hyvä esimerkki

Olet roolimalli näille lapsille, joten varmista, että olet hyvä sellainen.

Lue myös: Herkät kuvat leikkivistä pikkuisista sen todistavat - lapset ovat lapsia ympäri maailman

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat