7 paljon puhuvaa merkkiä: Koirasi todella tuntee sinut paremmin kuin kukaan muu

09.04.2015 10:15 - Karoliina Kotala

Koiranomistajille on turha kertoa, kuinka hieno lemmikki koira onkaan. Harva silti tulee ajatelleeksi, kuinka koira todella usein tuntee ja ymmärtää meitä paremmin kuin kukaan muu.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että koirat osaavat lukea tunteitamme ainutlaatuisella tavalla. Erään tutkimuksen mukaan koirat jopa toimivat meidän tunteisiimme reagoiden. On kuitenkin olemassa muitakin seikkoja, jotka osoittavat, miten ainutlaatuinen suhde koiralla ja ihmisellä voikaan olla.


1. Ahdistuksen lievittäminen

Tutkimusten mukaan olemme automaattisesti onnellisempia, kun olemme lähellä koiraamme. Ne lievittävät stressiä, ahdistusta sekä yksinäisyydentunnetta. Yleisestikin ottaen lemmikit tekevät meidät onnellisemmaksi.


2. Mustasukkaisuus

Tuoreen tutkimuksen mukaan koiratkin ovat mustasukkaisia ihmisten tapaan. Jaamme siis jopa puutteemme rakkaiden koiriemme kanssa.


3. Luonnollinen suhde

Kontakti koiramme kanssa vapauttaa oksitosiini-hormonia, joka saa koirat keskittymään paremmin isäntäänsä. Tämän seurauksena koiran ja isännän suhde muodostuu entistäkin vahvemmaksi.


4. Kasvojen ilmeet

Koirat osaavat lukea kasvoiltamme olemmeko iloisia vai vihaisia tunnistamalla tunteemme. Ne siis tarkkailevatkin herkästi olotilojamme ja ovat lähellä tarvittaessa.


5. Terveys

Koirat pystyvät huomaamaan myös meidän terveyteemme liittyvät muutokset. Niiden on jopa todettu aistivan tiettyjä syöpiä ja ilmoittaneen niistä omistajilleen.


6. Perhe

Tutkimuksissa on todettu, että olemme lemmikillemme enemmän kuin vain osa laumaa. Me olemme koiran perhe, johon luotetaan enemmän ja jolta haetaan turvaa.


7. Ehdoton rakkaus

Olipa harrastuksemme mitä tahansa, pukeutuisimmepa miten tahansa ja olisimmepa kuinka varakkaita tai varattomia tahansa, koiramme rakastavat meitä ehdoitta niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Mikä parasta, ne myös osoittavat sen vilpittömästi.

Lue myös: Haha! Uskollinen koira otti osaa isäntänsä pidätykseen - kuvasta tuli hitti

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat