Pois ruudun edestä – 6 hauskaa puuhaa lapsiperheille

07.05.2015 13:15 - Linda Arponen

Jos sinusta tuntuu, että lapsesi viettävät turhan suuren osan ajastaan näyttöruutujen edessä, voitte keksiä välillä jotain muuta hauskaa yhteistä tekemistä, kaukana ruuduista.

Mitä jos sammuttaisitte välillä kaikki kotinne näyttölaitteet ja viettäisitte aikaa yhdessä jollakin muulla tavalla? Tietokoneet, kännykät, televisiot ja tabletit kuuluvat nykyään niin monen lapsen arkeen, että niistä irtautuminen voi tuntua ajatuksena hankalalta. Mutta kannattaa kuitenkin yrittää, saatatte yllättyä iloisesti siitä, kuinka hauskaa voi pitää ilmankin erilaisia ruutuja.

Mitä jos kokeilisitte perheenä jotakin seuraavista aktiviteeteista?

Menkää ulos lukemaan

Kirjoja ja lehtiä voi lukea lähes missä tahansa ja siksi niiden kanssa kannattaa suunnata esimerkiksi pihalle, mikäli sää sallii. Antakaa jokaisen ottaa mukaansa suosikkilukemistaan, on kyseessä sitten dekkari tai sarjakuvalehti.

Lähtekää piknikille

Lukemiseen voi halutessaan yhdistää myös piknikin. Pakatkaa siis mukaan suosikkiherkkujanne ja suunnatkaa esimerkiksi läheiseen puistoon syömään.

Pelatkaa lautapelejä

Monet videopelit ovat yksinpelejä, joten pelatkaa vaihteeksi yhdessä ja lautapelejä. Koko perheen saa helposti mukaan hauskaan lautapeli-iltaan.

Rakentakaa maja

Onko ulkona huono sää? Rakentakaa siis maja olo- tai lastenhuoneeseen ja kuvitelkaa olevanne retkeilemässä. Sopivaa rakennusmateriaalia ovat esimerkiksi tyynyt, patjat ja peitot, vain mielikuvitus on rajana! Voitte keksiä myös syötäväksi jotakin retkeilyyn sopivaa ruokaa, esimerkiksi paistettuja makkaroita.

Opettakaa toisillenne jotain

Opettakaa toisillenne vuorollanne jotakin, jota muut eivät vielä osaa. Yhtenä iltana isä voi esimerkiksi opettaa muita tekemään kuuluisaa pizzaansa ja toisena iltana lapset voivat esimerkiksi opettaa suosikkikorttipelinsä muille.

Käykää uudessa museossa

Antakaa lasten valita jokin heitä kiinnostava museo. Monista kaupungeista löytyy paljon lapsiystävällisiä museoita. Jos sopivia museoita ei tahdo kuitenkaan löytyä, miten olisi vaikkapa retki eläintarhaan?

Lue myös: Yle: Lasten ruutuajasta huolestuminen turhaa? "Osa tutkijoista haistattaa pitkät koko käsitteelle"

Lähde: All You

Kilpailut

Uusimmat