Mitä syödä, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään? Nyhjäise tyhjästä herkullisia välipaloja

31.05.2015 19:45 - Reetta Haverinen

Muutamat perusraaka-aineet voivat pelastaa sinut kuivan näkkileivän mutustelulta silloinkin, kun kauppareissusta on ehtinyt vierähtää tovi jos toinenkin.

Harvinaisen moni osaa taatusti samaistua siihen tunteeseen, kun nälkä kurnii vatsassa, mutta jääkaapin kelmeän valon loisteessa lojuu vain vanha juuston kannikka, ketsuppipurkki ja voirasia.

Kun kauppareissu on jäänyt välistä ja vatsa vaatii ruokaa, ovat hyvät neuvot kultaakin kalliimmat. Jos kuivan makaronin tai veteen keitetyn kaurapuuron syönti ei houkuttele, pidä jääkaapissasi hätävarana muutamia perustuotteita, joiden avulla loihdit yksinkertaisistakin raaka-aineista makoisia välipaloja:

Maapähkinävoi

Syö maapähkinävoita esimerkiksi hedelmäviipaleiden kanssa tai lisää voita nuudeleiden tai kastikepohjien joukkoon. Voit levittää maapähkinävoita myös voileipäkekseille tai paahtoleivälle.

Maapähkinä antaa myös kivan säväyksen maustamattomaan jugurttiin. Banaanista, maidosta ja maapähkinävoista on myös helppoa pyöräyttää pikainen ja ravinteikas pirtelö tehosekoittimessa.

Juusto

Juustoa voit laittaa niin rieskan, näkkileivän, keksien kuin tortilloidenkin päälle. Kun levität leivälle tomaattimurskaa/ketsuppia, laitat päälle juustoa ja käytät koko komeuden mikrossa, saat välipalaksi oikean köyhänmiehen pitsan!

Juustot ja hedelmät ovat kuin luodut yhteen. Kuivastakin juuston kannasta ja hedelmäviipaleista saat aikaan yllättävän juhlavan välipalakokonaisuuden.

Kananmunat

Kananmunista saat aikaiseksi vaikka mitä! Voit paistaa munista omeletteja tai tehdä munakokkelia, jota on helppoa varioida mausteilla ja kastikkeilla.

Voit paistaa herkullisia ja ravintorikkaita pannareita munista, maidosta ja kaurahiutaleista. Helppo tomaattipannu taas syntyy, kun lämmität tomaattikastiketta kasarissa, lisäät joukkoon sipulia ja mausteita ja rikot lopuksi komeuden joukkoon muutaman munan.

Nuudelit

Nuudelit, juustoraaste ja mustapippurirouhe ovat herkullinen yhdistelmä. Voit myös lorauttaa nuudeleiden joukkoon hieman oliiviöljyä ja maustaa annosta valkosipulimurskalla - tätä helpompaa nuudeliannosta ei ole olemassakaan.

Kananmunalla saat nostettua annoksesi proteiinipitoisuutta. Riko muna vielä kuumien nuudeleiden joukkoon ja mausta haluamallasi tavalla.

Avocado

Avocadosta saat surautettua nopean pastakastikkeen, kun heität blenderiin avocadon kanssa hieman oliiviöljyä, pastan keittovettä, pippuria ja suolaa.

Muussattu avocado suolaripauksella on erinomainen levite leivälle. Avocadoa voi lisätä myös smoothien joukkoon tai yksinkertaisesti syödä sellaisenaan suoraan lusikalla.

Lue myös: 5 ruoka-ainetta, jotka pilaantuvat yllättävän nopeasti

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat