Ilo irti pienestä keittiöstä - lue näppärät vinkit

09.06.2015 22:45 - Henna Koste

Ruuanlaitto sujuu mutkattomammin, kun otat huomioon muutaman seikan.

Etenkin pienissä yksiöissä keittiölle ei ole uhrattu montaa neliötä. Kokkaustarvikkeiden ahtaminen kaappeihin ja ruuan laittaminen voivat tuntua erityisen haastavilta tehtäviltä, kun tilaa on niukasti. Ota haltuun konstit, jolla nautit taas kokkaamisesta pienessäkin kyökissä.

1. Ennakointi on aina fiksua, kun on kyse ruuanlaitosta. Tämä korostuu etenkin silloin, kun keittiössä mahtuu hääräämään nipin napin kaksi henkilöä. Voitko valmistaa esimerkiksi jälkiruuan etukäteen? Kirjoita tehtävälista ja toimi sen mukaisesti.

2. Kulhot ovat kokkaajan parhaita ystäviä. Ota pilkotuille ainesosille oma astia ja kuoria varten yksi iso kulho. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti ravata roskakorille pilkkomisen aikana.

3. Pese keittiövälineet aina, kun pystyt. Tulet tarvitsemaan niitä todennäköisesti pian uudestaan. Huolehdi myös, että sinulla on koko ajan riittävästi laskutilaa siistinä. 

Lue myös: Loihdi keittiöösi sisustuslehdistä tuttua tunnelmaa - poimi vinkit

Lähde: Tasting Table

Kilpailut

Uusimmat