Suunnitteletko koiran hankintaa? Maailmankuulu koirakouluttaja kertoo vinkit

21.08.2015 13:45 - Eeva Rajala

Suomessa vieraileva koirakouluttaja Victoria Stilwell kertoo, että pitää muun muassa miettiä, onko oma koti oikeasti sopiva koiralle.  

Suomessa vierailulla oleva Isännän ja koiran käytöskoulu -ohjelman luotsaajana toimineella brittiläisellä koirakouluttajalla Victoria Stilwellillä on 25 vuoden kokemus kouluttajana. Noina vuosina on selvinnyt myös, mitä asioita yksilön tai perheen pitää miettiä ennen kuin taloon saapuu koira.

Haluavatko kaikki perheenjäsenet koiraa?

Stilwell kertoo Voicen haastattelussa, että ensin pitää olla varma siitä, että kaikki perheenjäsenet todella haluavat koiraa.

- Joskus ehkä lapset haluavat koiran, mutta perheen isä ei tai päinvastoin. Kaikkien pitää olla samaa mieltä koiran hankinnasta, Stilwell selventää.

Millainen koira on sopiva?

Seuraavaksi on tärkeää tutkia ja päättää selvästi, millainen koira halutaan hankkia, ja millainen sopii perheeseen. Millainen henkilön tai perheen elämäntyyli on.

- Onko henkilö tai perhe energinen ja aktiivinen. Silloin voi etsiä energistä rotua. Vai viihdytäänkö enemmän kotona ja nautitaan vain sohvalla loikoilusta. Koiraa pitää edelleen ulkoiluttaa, mutta silloin kannattaa valita rotu, joka ei ole niin riippuvainen liikkumisesta ja liikunnasta, Stilwell jatkaa.

Miten oma koti sopii koiralle?

On siis tärkeää, että koira on juuri sopiva kyseiselle henkilölle tai perheelle. Mutta samalla, kun miettii, sopiiko koira omaan kotiin, pitää myös miettiä, miten oma koti sopii koiralle.

- Se on kuitenkin kahdensuuntainen suhde. Kyse ei ole vain siitä, että hankimme koiran, jotta meille tulee parempi olo. Samalla pitää valmistautua siihen, että koirallakin on asiat hyvin.

Victoria Stilwell

Stilwell esiintyy viikonloppuna Helsingin Olympiastadionilla järjestettävässä Eläköön koirat! -tapahtumassa. Stilwellin oma positiivisen koulutuksen show on tänään klo 18.00, ja lauantaina on mahdollisuus tavata Stilwell. Katso tapahtuman ohjelma täältä! (Hau-Hau)


Lue myös: Pikkukoiran älytön aivastus sai netin sekaisin - jo yli 5 miljoonaa katselukertaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat