Haluatko siistin kodin mahdollisimman vähän vaivalla? Se onnistuu helposti

08.09.2015 18:45 - Senja Rapila

Oletko joskus miettinyt kuinka tuttavasi saa pidettyä asuntonsa täydellisen siistinä päivästä toiseen, kun sinä taas kamppailet viikoittain järkyttävien pyykkivuorien kanssa?

Kuvittele hetki kuinka paljon helpompaa elämäsi olisi, mikäli asuntosi olisi siisti päivästä toiseen. Yllättäviä vierailijoita ei tarvitse pelätä, sillä asunto on muutamalla pyyhkäisyllä jälleen edustuskunnossa. Tässä on muutamia vinkkejä kodin siisteyden ylläpitämiseen:

Petaa sänky välittömästi

Ennenkuin lähdet aamulla asunnostasi, petaa sänky. Jos sinulla on kiire, vedä päiväpeitto nopeasti sängyn päälle ja siisti sitä käsillä, jotta saat sille pedatun sängyn vaikutelman. Tämä pieni teko saa makuuhuoneesi näyttämään välittömästi siistimmältä.

Tyhjennä astianpesukone aamulla

Tyhjennä astianpesukoneesi heti aamusta: näin teet alustavan työn päivällisen jälkeiselle siivoukselle. Samalla pystyt myös välttämään tiskialtaaseen kertyvät astiavuoret. Jos tiskaat käsin, ota tavaksi tiskata joka aterian jälkeen. Näin likaisten kuppien vuori ei pääse kasvamaan liian suureksi.

Pese pyykkiä usein

Kun peset pyykkisi tietyllä aikataululla, voit välttää pyykin ylenpalttisen kertymisen. Suuret perheissä pyykkikone pyörii päivittäin, mutta pienemmässä taloudessa kahtena päivänä viikossa pyykkääminen riittää.

Käytä koreja ja laatikoita organisoimiseen

Kun kaikelle löytyy asunnosta oma paikkansa, on helpompi pitää tilat siistinä. 

Älä lykkää siivoamista, vaan siivoa omat jälkesi

Kun sinulle toimitetaan paketti, hankkiudu pahvilaatikosta välittömästi eroon. Sama pätee tahroihin ja läikkiin: mitä nopeammin ne siivoat, sitä helpommin ne lähtevät myös irti pinnasta. Minimalisoit samalla sotkun määrää, kun siivoat jatkuvasti omat jälkesi.

Laita päivän vaatteet pesuun tai takaisin vaatekaappiin

Vaikka pitkän päivän jälkeen sinun tekisi vain mieli heittää vaatteet tuolille tai jättää ne lattialle, ota hetki aikaa ja laskosta käytetyt, mutta silti puhtaat, vaatteet takaisin vaatekaappiin. Mikäli vaatteet ovat likaantuneet päivän aikana, vie ne suoraan pyykkikoriin.

Älä koskaan mene nukkumaan, mikäli keittiö on likainen

Vaikka ruokailun jälkeen tekisikin mieli mennä levolle, siisti keittiö ennen sitä. Täytä tiskikone, laita se päälle ja pyyhi keittiön tasot. Näin keittiö on puhdas ja raikkaan tuoksuinen myös seuraavana aamuna.

Suunnittele etukäteen

Olipa kyse vaatteiden valitsemisesta tai puhdistusaineen valitsemisesta, etukäteen suunnittelu helpottaa asiaa huomattavasti.


Lue myös: Illanistujaiset tulossa? Yksinkertainen hittidrinkkiohje takaa illan onnistumisen

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat