Anu, 37: "Oli kauheaa kertoa lapsille, ettei heidän isänsä tule enää kotiin"

27.09.2015 13:15 - Rea Tallgren

Äiti kertoo -sarjassa naiset kuvailevat omin sanoin elämäänsä äitinä. Anun äitiyteen on mahtunut myös katkeransuloisia hetkiä. 

Perheeseen kuuluvat Anu 37, Viljami, 3, ja Atte 1,5. 

1. Milloin olet äitinä onnellisimmillasi?

Lapsen onni ylipäätään on kivaa katseltavaa. Erityisen ihanalle tietysti tuntuu, kun oma lapsi oppii jotain uutta ja on itsekin siitä innoissaan. Arjessa onni on pieniä asioita - kuten pitkään nukuttu yö.

2. Mikä on vaikein kokemuksesi äitinä?

Vaikein kokemus äitinä ehdottomasti oli, kun mieheni, eli lasteni isä kuoli. "Isi ei ikinä enää tule kotiin" oli kauhein asia, jota olen ikinä lapsilleni joutunut kertomaan. Tätä asiaa käsitellään edelleen.

3. Miten vaalit omaa aikaasi?

Iltaisin kun lapset nukkuvat, laitan puhelimen äänettömälle ja teen juuri sitä, mitä haluan. Lapset ovat myös päiväkodissa muutaman päivän kuussa, jollon nautin hiljaisuudesta, luen, nukun, kudon - teen juuri sitä, mistä pidän.

4. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisimmat hetket olivat tietysti molempien lasteni syntymät. Omalla katkeransuloisella tavallaan myös esikoisen isänsä arkulle laskema ruusu on ikimuistoinen.

5. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka haluat opettaa lapsillesi?

Että he kelpaavat omana itsenään kaikille. Ketään ei syrjitä millään perusteella, jokainen on omalla tavallaan arvokas. Tärkein ajatus on se, että maailmassa ei ole mitään asiaa tai ominaisuuksia, jotka veisivät pois minun rakkauteni heitä kohtaan. Olipa kyseessä miten paha tai ikävä asia tahansa, minulle voi aina kertoa siitä. 

Lue aikaisemmat Äiti kertoo -artikkelit tästä. Jos haluat itse mukaan juttusarjaan, ota yhteyttä rea.haverinen@voice.fi ja otsikoi mailisi "Äiti kertoo". 

Kilpailut

Uusimmat