Raakakakkuja löytyy nykyään monista kahviloista ja konditorioista. Muun muassa pähkinöistä, taateleista ja kookosöljystä tehdyt herkut ovat tuhteja, mutta sitäkin ravintorikkaampia. Pienikin pala raakakakkua vie makeannälän mennessään ja tyydyttää pikkunälän.
Raakaleivonnaisten yksi huonopuoli on se, että yleensä pienikin siivu kakkua maksaa maltaita. Onneksi raakaherkkuja on helppo tehdä myös itse. Jos olet vasta tutustunut raakaherkkujen maailmaan, voit esimerkiksi aloittaa raakaleivontaharrastuksesi seuraavien kakkureseptien parissa.
Raakasuklaakakku
Pohja:
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
¼ tl laadukasta suolaa.
Huuhtele saksanpähkinät ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää pähkinöiden joukkoon taatelit ja aja ainekset tasaiseksi taikinaksi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita
1 dl palmusokeria
1 dl vettä
1/2 dl raakakaakaojauhetta
Aja cashewpähkinät, raakakaakaojauhe, sula kaakaovoi ja palmusokeri tehosekoittimessa ja kaada seos tasaisesti pohjan päälle.
Laita vuoka vähintään puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun, mutta muista ottaa herkku pakastimesta huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.
Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi ja koristele viipaleet haluamallasi tavalla.
Alkuperäinen resepti Maria Lönnqvistin blogista täältä.
Jos et pidä suklaaherkuista, voit kokeilla tätä vadelmaista raakajuustokakkua:
Vadelmainen raakajuustokakku
Pohja:
Noin 1 dl pekaanipähkinöitä, manteleita tai saksanpähkinöitä
Hieman alle 1 dl pehmeitä taateleita
Ripaus suolaa
Sekoita ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele massa vuoan pohjalle.
Täyte:
Noin 3 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
Sitruunamehua
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
Noin 1 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa tai esimerkiksi kookosnektaria
Noin 2 dl vadelmia
Sekoita kaikki muut täytteen ainekset vadelmia lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
Jos täyte tuntuu jähmeältä, voit lisätä seokseen pienen tilkan vettä tai lorauksen kookosöljyä.
Lusikoi noin 2/3 täytteestä pohjan päälle. Sekoita sitten vadelmat lopun täytteen kanssa. Kaada lopuksi vadelmainen seos vuokaan muiden kerrosten päälle.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Kakku on valmis tarjottavaksi noin muutaman tunnin päästä. Jos pakastat kakun, muista ottaa se sulamaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki: voit käyttää vadelmien tilalla myös mustikoita, mansikoita tai vaikka puolukoita.
Alkuperäinen resepti Syötävän hyvä –blogista täältä.
Lue myös: Helppo herkku! Täydellisen suklaagranolan resepti pelastaa syysaamut